Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

R&A pamaina noteikumus

Golfa dzīves regulētāji R&A un USGA kopīgi vienojušies par dažām izmaiņām noteikumos, kas jau publicētas un stāsies spēkā 2008. gada 1. janvārī. Noteikumu grāmatu ar kopumā 28 izmaiņām un precizējumiem R&A jau piedāvā iegādāties.

No 34 golfa spēles Noteikumu pamatpunktiem vairāk vai mazāk izmaiņas ir izdarītas 28 punktos. Noteikumi dažviet mainīti, lai precīzāk pielāgotu piemērojamos sodus pārkāpuma smagumam.

Par vienu no visbūtiskākajām izmaiņām R&A dēvē Noteikumu punktu 12-2, kas turpmāk ļaus golferiem bunkurā vai ūdens šķērslī pacelt bumbiņu identificēšanai. Kā loģisks turpinājums tam ir izmaiņas Noteikumu punktā 15-3, ieviešot sodu par nepareizas bumbas izspēli šādos apstākļos.

Savukārt izmaiņas Noteikumu punktā 4-1 samazina sodu golferim, kam somā ir noteiktajiem standartiem neatbilstoša nūja, kas netiek izmantota spēlē. Šādā gadījumā vainīgo turpmāk vairs nediskvalificēs, bet piemēros sekojošas sankcijas – divi soda punkti par katru izspēlētu bedrīti sitienu spēlē, bet ne vairāk par četriem soda punktiem vienā kārtā. Mača spēles formātā tiek atņemta viena uzvarēta bedrīte par katru izspēlētu bedrīti, taču ne vairāk par divām bedrītēm kārtā.

Ar izmaiņām Noteikumu punktā 19-2 samazināts sods par nejaušu trāpīšanos bumbas ceļā, ja tā atsitas no spēlētāja, viņa partnera, viņu kedijiem vai inventāra. Sods nu ir viens punkts (sitiens) gan sitienu, gan mača spēlē.

R&A Noteikumu un Inventāra standarta direktors David Rickman pauda cerību, ka izmaiņas noteikumos padarīs golfa spēlētājiem tos vieglāk uztveramus un saprotamākus. Rickman arī cer, ka golferiem noteikumu grāmata allaž būs līdzi laukumā, lai neskaidrā situācijā to izmantotu.

R&A izlaidīs 4 miljonus jaunās noteikumu grāmatas kopiju angļu valodā, bet nacionālās federācijas pēc licences to publicēs vēl 25 valodās. Neviena no tām gan nav kāda no Baltijas valstu valodām.

Golfa klubi jaunās noteikumu grāmatas var pieprasīt bez maksas vai lejuplādēt R&A mājaslapā www.randa.org

Pēdējās izmaiņas , 02.11.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē