Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Turnīrs Lieliskajam pieciniekam

„Prāta bankas” pelēkais kardināls Ivo Krumholcs nav tikai prāta spēļu, bet arī golfa cienītājs, kas jau septīto gadu pēc kārtas ietekmē viņa dzimšanas dienas svinēšanas paradumus. Arī tad, ja laiks aiz loga ir tāds kā vakar, kad lietus šaltis mudina labāk paslinkot siltumā. Taču golfā tradīcijas ir svēta lieta, un Hoļca dzimšanas dienas kauss bez īpašnieka nepalika, lai arī dalībnieku skaits atgādināja par citu gaviļnieka lolotu raidījumu „Lieliskais piecinieks”.

9.oktobra agrs rīts, veroties pa logu, nu ne pavisam nelikās patīkams, bet uz pasaules ir tādi dīvaiņi golferi, kam lietus un vēji nav nekāds šķērslis, lai dzenātu bumbiņu. Acīmredzot pie tādiem var pieskaitīt arī Linardu Lapu, Ēriku Kundziņu, Gati Šļūku, Gundaru Galkinu un jubilāru Krumholcu, jeb Hoļcu. Pēc neliela pārdomu brīža un dažu viskija malku iebaudīšanas, dalībnieki „Viesturu” laukumā bija gatavi startam.

Nez, vai par īpatņiem varētu nosaukt turnīra dalībniekus, jo drīz vien pēc sacensību sākuma lietus mākoņi paklīda, un spēle turpinājās rudens golfam ļoti komfortablos apstākļos, taču turnīra formāts noteikti bija netipisks. Uzvarētāju noteica neierastā sitienu spēles formātā - katrs dalībnieks drīkstēja izdarīt 41 sitienu - tieši tik, cik gadu desmitajā datumā paliek Hoļcam.

Pirmais no kausa pretendentu skaita izstājās pats jubilārs, finišējot nepilnu metru no 7. bedrītes karodziņa. Ar pabeigtu 7. bedrīti viņam pievienojās Lapa, bet 8. bedrītē grāvja nepareizajā pusē nūjas varēja likt mierā Galkins. Uzvarētāju noteica kluba mājas priekšā, kur Šļūka ar 41. sitienu nonāca uz grīna piecus metrus no karoga, savukārt Kundziņš savu pēdējo iespēju neizmantoja, un palika trīs metrus no grīna.

Saņēmuši turnīra galvenā un vienīgā organizatora balvas, dalībnieki uzklausīja Krumholca uzmundrinošās tēzes par nākotni. Nākamgad ikvienam būšot labākas izredzes tikt tālāk, jo katra spēlētāja rīcībā jau būs 42 sitieni.

Starp citu, Krumholca dzimšanas dienas kauss ir senākā ceļojošā trofeja Mediju klubā, un ikgadējās cīņas par to ir notikušas ne tikai Latvijā, bet arī Polijā. Kausa iedibinātājs nezaudē cerību, ka viņa turnīrā kādam reiz izdosies izspēlēt 18 bedrītes ar jubilāra gadu skaitam atbilstošu rezultātu.

Pēdējās izmaiņas , 10.10.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē