Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Šļūka – Mediju čempions

Ar sezonas pēdējo posmu otrdien noslēdzās Latvijas Mediju Golfa līgas čempionāts, kur pirmo reizi turnīra sešu gadu ilgajā vēsturē uzvaru kopvērtējumā izcīnīja „Latvijas Avīzes” un „Sporta Avīzes” karikatūrists Gatis Šļūka. Mediju līgas sezonā bija deviņi posmi divu valstu četros laukumos, taču izšķirošie notikumi risinājās „Viesturos”.

Sācis sezonu klusi un pieticīgi, labāko Šļūka bija pataupījis rudens pusei. Uzvarējis pēdējos trijos Mediju līgas posmos, Šļūka, kura karikatūras priecē arī žurnāla „Golfs.lv” lasītājus, no savas puses izdarīja visu, lai sezonas noslēguma pasākumā tiktu sumināts čempiona godā.

Tiesa arī ar pēdējo panākumu sēriju Šļūkam būtu bijis par maz uzvarai kopvērtējumā, ja noslēguma posmā gana nepiekāpīgs izrādītos tābrīža sezonas līderis Ingmārs Jurisons no „Sporta Avīzes”. Tomēr Jurisons finišēja trešais, un tieši šāds bija minimālais scenārijs, lai čempiona laurus sev nodrošinātu Šļūka.

Sezonas beigu daļā Šļūka ir uz viļņa, jo septembrī viņš izcīnīja arī Latvijas Mediju kausu, pārspēlē pieveicot Jāni Jarānu. Savukārt Mediju līgas pēdējā posmā uzvaru čempions nodrošināja ar respektablu 81 sitiena rezultātu (pirmajās deviņās bedrītēs +3 virs PAR), kas tikai par viena sitiena tiesu atpaliek no Mediju kluba absolūtā rekorda.

Rezultātu progress liek Mediju golferiem tiekties pēc arvien labākiem skaitļiem rezultātu kartiņās. Ja Mediju līgas pirmajā sezonā, nospēlējot zem 100 sitieniem, vieta labāko trijniekā bija praktiski garantēta, tad šosezon pēdējā posmā Jurisons ar 90 sitieniem varēja ieņemt vairs tikai trešo vietu.

Sacensību sezona Mediju klubam vēl nav noslēgusies, jo nākamo otrdien notiks tradicionālā Ivo Krumholca dzimšanas dienas kausa izcīņa. Kā jau visās sacensību tūrēs, arī Medijiem sezonas noslēgums ir ar golferu pašapziņu mazāk par sitienu spēli traumējošu sacensību formātu. Gaviļnieks paredzējis katram dalībniekam atvēlēt savam gadu skaitam atbilstošu sitienu skaitu, un tad nu būs redzams, cik tālu katrs laukumā ar to tiks.

Pēdējās izmaiņas , 03.10.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē