Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Prezidentu kauss Amerikai

Sava intriga aizvadītās nedēļas nogalē bija vēl vienā Prezidentu kausa izcīņā, kas risinājās Kanādā, saulainajos "Royal Montreal Golf Club" zālienos. ASV golferi ar 19,5:14,5 uzvarēja Pārējās pasaules komandu, kam vienīgā rozīne rūgtajā zaudējuma biķerī bija Mike Weir par prieku Kanādas līdzjutējiem gūtā uzvara pār Tiger Woods.

Fundamentu uzvarai ASV golferi ielika jau komandu formāta spēlēs, un pēdējā dienā atlikušajās 12 divcīņās viņiem bija nepieciešami vairs tikai trīs punkti. Tie bez liekām galvassāpēm tika sagādāti, un viss kļuva neatgriezeniski skaidrs dienas asotajā spēlē, kurā Stewart Cink ar 6&4 neatstāja cerības austrālietim Nick O'Hern.

Prezidentu kausu izcīnīja septīto reizi, un piekto reizi tas nonāca ASV golferu īpašumā. Tiesa, līdz šim amerikāņiem nekad nebija izdevies Prezidentu kausu iegūt ārpus savas valsts teritorijas. Komandu turnīros ASV nebija veicies kopš 1993. gada uzvaras Ryder kausa izcīņā Anglijā.

Weir uzvara ar 1up pār Woods bija viens no septiņiem Pārējās pasaules komandas panākumiem individuālajās divcīņās, tomēr iepriekš pārāk daudz kas bija zaudēts, lai pretinieki par to nopietni satrauktos. ASV ar uzvaru apsveica arī Pārējās pasaules komandas kapteinis Gary Player.

Emocionāls apbalvošanā bija ASV komandas kapteinis Jack Nicklaus, pieļaujot iespēju, ka šādu pienākumu bija uzņēmies pēdējo reizi. "Tas ir labs veids kā aiziet," pēc uzvaras teica 67 gadus vecais Nicklaus. "Es kļūstu par sentimentālu vecu muļķi. Dzīvē ir daži īpaši mirkļi, un šis ir viens no tiem. Jo vecāks kļūsti, jo mazāk kļūst šādu iespēju."

Nākamā Prezidentu kausa izcīņa notiks 2009. gadā Sanfrancisko.

Pēdējās izmaiņas , 01.10.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē