Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Zelta diena "Viesturos"

Golfa kluba "Viesturi" Prezidenta kausa izcīņā sestdien balvas tika labākajiem un veiksmīgākajiem, bet turnīrs itin visiem izvērtās zelta vērts. Kausus un godalgas saņēma laureāti, taču visi golferi kopā izbaudīja lielisku un saulainu zeltaina rudens atvasaras dienu, pēc kuras vissmaidīgākie bija Māris Gulāns un Arvīds Pīlādzis.

Kad pienāca laiks rīkotājiem sarindot komandu rezultātus, tie izrādījās tik blīvi, ka viena neto punkta ietvaros satilpa septiņas komandas. Lai par cik nelielu tiesu, bet pārāki pār konkurentiem tomēr bija Gulāns un Arvīds Pīlādzis. Uzvarētāju uzrunā Arvīds Pīlādzis atzina, ka sākums bijis tālu no ideāla, taču vēlāk ar partnera padomu izdevās lietas vērst uz labo pusi, un finišā izrādījās, ka šī ir viņu lielā diena.

Ar veiksmīgo spēli Arvīds Pīlādzis iepriecināja arī turnīra gaviļnieku GK "Viesturi" prezidentu Arvīdu Pīlādzi, jo dēlu uzvaras tēviem vienmēr ir īpašas.

Otro vietu izcīnīja Linda Dobele un Toms Redlihs, bet labāko trijnieku noslēdza Guntis Šantars un Sniedze Skricka. Tā kā Skrickai šis bija pirmais starts sacensībās, debijas piegājiens izdevās nevainojams. Ar dienas labāko bruto rezultātu amatieriem - 66 sitieniem (-4 zem PAR!) - nospēlēja Daiga un Aldis Puisīši, tomēr HCP neto ieskaitē viņiem tika ceturtā vieta.

Ja turnīra galvenajā ieskaitē uzvarētājus varēja noteikt ar vienkāršiem matemātiskiem aprēķiniem, tad cīņā par dienas bērdiju meistaru balvu bez pārspēles neiztika. Pa pieciem bērdijiem guva Daiga un Aldis Puisīši, kā arī Gulāns ar Arvīdu Pīlādzi. Pārspēlē 9. bedrītē tuvāk uzvarai bija Puisīši, taču ar pavisam sīkiem bedrītes niķiem pietika, lai nāktos sākt nākamo pārspēli jau no kluba mājas priekšas zāliena. Te jau Gulāns un Arvīds Pīlādži savu iespēju garām nepalaida un tika pie 2x100 latu dāvanu kartēm no "Car4Rent" auto īres kompānijas.

Sava intriga bija arī profesionāļu komandām, jo 2007. gads kļuva par pirmo, kad par GK "Viesturi" prezidenta kausu atsevišķi cīnās neamatieri. Vislabāk sekmējās Salienas duetam Edward Charnock un Valdim Liepiņam, atstājot aiz sevis divus "Viesturu" pro un jaukto "Ozo Golf Club" un "Viesturu" komandu.

Golferu ovācijas izpelnījās "Country Grill" restorāna personāls par garšīgo maltīti, ko vēl lieliskāku padarīja iespēja to notiesāt svaigā gaisā lielajā terasē. Arī spēles laikā neviens necieta badu un slāpes, par ko pašrocīgi vadītā transportā gādāja GK "Viesturi" prezidents Gunārs Pīlādzis.

Baudot gluži vasarīgu sauli, nevienam vēl neticējās, ka nākamais turnīrs "Viesturos" jau būs sezonas slēgšanas mači 14. oktobrī. Taču nav pamata priekšlaicīgām sērām - ja rudens arī turpmāk golferiem būs tikpat dāsns, iespējams, notiks vēl kādas sacensības.

Pēdējās izmaiņas , 29.09.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē