Arhīvs
17. Aprîlis, 2024. Rūdolfs, Rūdis, Viviāna
Pāru kaujas
rezultâti

No Skotijas ar balvu

Galveno balvu Jorkas hercoga turnīrā izcīnīja citi, taču arī Mikum Gavaram no Skotijas mājās nebūs jādodas tukšām rokām un gūto pieredzi vien. Sacensību noslēguma kārta Gavaram izrādījās mazāk veiksmīga nekā dienu iepriekš, toties viņa trešdien sasniegto rezultātu (69) nevienam nebija pa spēkam pārsist. Līdz ar to Latvijas junioru čempionam tika balva par labāko rezultātu atsevišķā raundā.

Turnīra noslēgumā Gavars dalīja 30. vietu pieteikto 49 golferu konkurencē. Trešajā kārtā viņa rezultāts bija 83 sitieni, bet trīs kārtu summā - 237 sitieni (+21 virs PAR). Krista Puisīte pēdējā raundā sasniedza savu labāko rezultātu turnīrā (77), un ar summā gūto rezultātu +34 virs PAR dalīja 43. vietu.

Sacensību pēdējā dienā atkal bija pamodies links laukumiem neatņemamais vējš, pastāstīja Latvijas Golfa federācijas ģenerālsekretāre Ineta Krodere-Imša. Aukstais klimats skaidri atgādināja, kādēļ skoti ne tikai izgudrojuši golfu, bet arī ir lieli viskija meistari.

Taču jaunajiem spēlētājiem gāja karsti, neraugoties uz rudens kaprīzēm. Lai gan rīkotāju ielūgtie dalībnieki ir savu valstu junioru čempioni (labākie handikapi +4,7 puišu un +3,3 meiteņu konkurencē), trīs dienu summā zem PAR nevienam neizdevās nospēlēt. Uzvarētāja itālieša Claudio Vigano rezultāts bija +4 virs PAR, un trīs tuvākos sāncenšus viņš apsteidza par diviem sitieniem. Kā jau vēstīts, sacensības ritēja kopējā ieskaitē puišiem un meitenēm.

Jorkas hercogs pildīja solījumu un personiski pasniedza balvas visiem laureātiem, kā arī notika fotografēšanās.

Skotijā gūtā prakse Latvijas junioriem lieti noderēs, jo links laukumu pieredze līdz šim bija pavisam pieticīga. Gavars šādos laukumos bija spēlējis pāris reizes, bet Puisītei īsti links pārbaudījumi bija jāiztur pirmo reizi. Daudz dziļu bunkuru, no kuriem var redzēt tikai debesis, šauri fērveji un grīni, gara dabiskā zāle smagā rafā - tas viss padara spēli krietni sarežģītāku.

Organizatori sola Jorkas hercoga turnīru arvien rīkot links laukumos, lai to valstu golferi, kam šāda pieredze mājās nav iespējama, to gūtu vismaz golfa dzimtenē. Pirmie Latvijas junioru rezultāti ļauj pamatoti cerēt, ka tiksim tur aicināti arī pēc gada.

Noderīga vizīte bija arī Kroderei-Imšai, un nodibinātie kontakti palīdzēs tuvināt Latvijas golfa jaunatni zinību apgūšanai Britu salās.

Jorkas hercoga balvas izcīņas rezultāti: http://www.event-man.net/leaderboard.aspx?club=101-10 

Pēdējās izmaiņas , 13.09.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē