Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Pie hercoga sākums lielākos plusos

Latvijas junioru čempioni otrdien aizvadīja pirmo kārtu prestižajā Jorkas hercoga balvas izcīņā. Sākums Skotijā padevās lielākos plusos – Mikus Gavars ar +13 virs PAR dala 43. vietu, bet Krista Puisīte nospēlēja +17 un ir 46. vietā 49 dalībnieku konkurencē.

Veiksmīgākais sākums izdevās Itālijas un Dienvidāfrikas jaunajiem čempioniem, kuri “Dundonald Links” laukumu spēja izspēlēt ar PAR atbilstošiem 72 sitieniem.

Galvenā balva turnīrā ir tikai viena, un to labākā rezultāta īpašniekam vai īpašniecei pasniegs pats Jorkas hercogs.

Turnīra prestižs šaubas neraisa – organizatori paši uzaicina dalībniekus, piedāvājot vietas nacionālajiem junioru čempioniem vai citu prestižu turnīru uzvarētājiem. Startam tiek pielaisti ne agrāk par 1989. gadu dzimuši dalībnieki ar HCP ne sliktāku par 3.

Latvija turnīra debitantu rindās ir kopā ar tādām valstīm kā Kanāda, Indija, Portugāle un Grieķija. Pirmo reizi turnīrs notika 2001. gadā ar mērķi veicināt junioru golfa attīstību.

Sentendrjūsas R&A akceptētais turnīrs tiek vērtēts arī Pasaules amatieru reitingā, un tā organizatoriskā puse ar sponsoru piesaistīšanu un lielāko golfa inventāra ražotāju demonstrējumiem ir veidota līdzīga profesionāļu turnīram. Šādas pieejas mērķis ir iepazīstināt potenciālās zvaigznes ar sistēmu, kādā darbojas profesionālais golfs.

Šogad “Duke of York Young Champions Trophy” ir pulcējis 30 puišus un 19 meitenes no 28 valstīm. Līdz čempiona noskaidrošanai vēl ir atlikušas divas kārtas trešdien un ceturtdien.

“Duke of York Young Champions Trophy” rezultāti pēc 1. kārtas: http://www.event-man.net/leaderboard.aspx?club=101-10

Pēdējās izmaiņas , 12.09.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē