Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Liepiņš uzņemas vainu

Kad kaut kas notiek ne tā, ierasta lieta ir meklēt vainīgos, taču šoreiz šī procedūra var izpalikt. "Salienas" pro Valdis Liepiņš ir uzņēmies pilnu atbildību par "Saliena Open" nolikumu, kura tulkošanā pēc paša iniciatīvas iekļāvis ko tādu, kas oriģinālā nebija paredzēts. Tieši tādēļ "Saliena Open" laureātu apbalvošana atšķīrās no tā, ko varēja gaidīt pēc rezultātiem.

"Saliena Open" organizatoru izstrādātajā oriģinālajā nolikumā angļu valodā nebija paredzēta pārspēle vienādu labāko rezultātu gadījumā, bet Liepiņš, labu gribēdams, tulkojot no angliskās versijas, ierakstīja pārspēles formātu.

Taču turnīra rīkotāji nevēlējās paredzēt nekādas pārspēles, lai turnīra noslēgumā saglabātu vieglu un nesaspringtu atmosfēru, un tik ļoti nekoncentrētu visu uzmanību uz sportiskajiem rezultātiem. Atzīstot savu vainu, Liepiņš spriež, ka pēc notikušā un komentāriem ir redzams, ka tāda pieeja Latvijā dzīvojošiem golferiem ir sveša un nav nepieciešama.

Pēc čempionātos pieņemtā formāta "Saliena Open" absolūtā uzvarētāja noteikšanai būtu bijusi vajadzīga pārspēle, jo divu dienu summā ar vienādu rezultātu nospēlēja Jan Gustafsson un Vitauts Tučkus. Taču iepriekš minēto apsvērumu dēļ oriģinālajā nolikumā šāda iespēja nebija paredzēta, tādēļ par uzvarētāju pasludināja Gustafsson, kam bija labāks rezultāts otrajā kārtā.

Pēdējās izmaiņas , 27.08.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē