Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Čempiona lauri Broderam senioram

Par Latvijas Midamatieru čempionu sestdien "Ozo Golf Club" kronēja Mārci Broderu, kam otrā dienā sasniegtais labākais rezultāts (76) ļāva apsteigt līdzšinējos līderus. Lai gan otrajā kārtā laukums midamatieriem bija nedaudz vieglāks, atslābināties tas tik un tā neļāva ne uz mirkli, jo draudētu ar tālejošām un nepatīkamām sekām, atzina uzvarētājs.

Ne vienam vien golferim šķita, ka arī sestdien midamatieriem viltīgās karoga pozīcijas izlicis galvenais rīkotājs Edgars Zālītis, tomēr šoreiz tā vis nebija. Izrādās, ka sestdienas kārtai karogu pozīciju autors ir "Ozo" grīnkīpers Mārtiņš Šternbergs, un Zālīša ietekme ne uz viena grīna nav izpaudusies. Tā kā vismaz šajā aspektā norakstīt liekos ripinājumus uz "Zālīša faktoru" nav pamata.

Apmierināti ar turnīra norisi izskatījās gan golferi, gan organizatori. Piektdien pirmā kārta ar pamatīgajām distancēm vairāk bija nopietns pārbaudījums spēlētāju raksturam, bet sestdien jau bija iespēja paspīdēt ar tehnisko meistarību, atzina Zālītis.

Vislabāk ar visiem pārbaudījumiem tika galā Broders, kurš pēc pirmās dienas dalīja 3. vietu. Līdzšinējam midamatieru čempionam Aigaram Pērkumam līdz palikšanai virsotnē šoreiz pietrūka, un, zaudējis Broderam astoņus sitienus, viņš finišēja trešais. Otro vietu, atpaliekot no līdera divus sitienus, ieņēma Tālivaldis Pētersons.

Broders uzvarēja arī atsevišķajā "Falck Open" ieskaitē HCP 0-18 grupā, jo sestdien sasniedza labāko rezultātu HCP neto ieskaitē (neto 68 sitieni). Otrais bija ar PAR laukumu izgājušais Reinholds Pīrāgs (neto 70), bet trijnieku ar neto 72 sitieniem noslēdza Gundars Stūris. Otrajā HCP grupā kungiem uzvarēja Ģirts Rūda, kurš stableford ieskaitē vienīgais grupā nospēlēja labāk par savu handikapu.

Dāmām stableford spēlē nepārspēta palika Monta Sokolovska, bet zem PAR (70 sitieni) nospēlējusī Krista Puisīte ieņēma otro vietu. Trijnieku noslēdza Vineta Ruka.

Pēdējās izmaiņas , 18.08.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē