Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Čempioni Broders un Jansone

Pirmo reizi kopš 2001. gada abi "Latvian Open" čempionu tituli paliek pašmāju spēlētāju īpašumā - pēc trīs dienu cīņām svētdien kā "Hansabanka Latvian Open" uzvarētājus sveica Kārli Broderu un Lauru Jansoni. Kungiem konkurence līderu flaitā bija jo sīva, un ar kaut cik pamatotām prognozēm varēja riskēt tikai pēc 17. bedrītes. Savukārt dāmām Jansone savu pārākumu apliecināja, pēdējā kārtā nospēlējot zem PAR.

Broders īsajā čempiona uzrunā atvainojās saviem atbalstītājiem, ka paraustījis visus aiz nervu stīgām. Pirms pēdējās kārtas sākuma Broders bija piecus sitienu priekšā igaunim Gert Velsberg, taču viss pārsvars pamazām izkūpēja, un ziemeļu kaimiņš pēc 13. bedrītes jau bija ieguvis divus sitienu pārsvaru.

Tomēr bēdīgākais scenārijs nepiepildījās. Velsberg divreiz kļūdījās no nelielas distances čipojot uz grīnu (14. un 17. bedrītē), sapelnot divkāršus bugijus, kas ļāva uzelpot ne tikai Brodera, bet beigās arī Reinholda Pīrāga atbalstītājiem. Pīrāgs finišēja otrais, zaudējot čempionam divus sitienus, taču par sitienu apsteidzot igauni.

Bija turnīrā arī citi notikumi, kas ietekmēja rāmo laika plūdumu. Raitis Bikše parūpējās, lai "Hansabanka Latvian Open" nepaliktu bez hole in one, 6. bedrītē iztiekot ar vienu pašu sitienu. Kā vēlāk apbalvošanā smējās pats veiksminieks, tagad viņš ar mierīgu sirdi varētu pat noslēgt savu "Latvian Open" karjeru.

Vēl viena veiksminiece bija Ingemāra Jansone, kam 4. bedrītes izspēle ar PAR garantēja sponsoru apmaksātu ceļojumu uz golferu Meku - Sentedrjūsu. Jansone, protams, nebija vienīgā, kam bija pa spēkam "Ozo Golf Club" 4. bedrīti izspēlēt ne sliktāk kā ar PAR, taču izlozē veiksme bija viņas pusē.

Paši savas laimes kalēji bija "Hansabankas" valdes priekšsēdētājs Māris Avotiņš un Latvijas Golfa federācijas prezidents Vitauts Tučkus, turnīra noelēguma pasākumā izsolē tiekot pie vērtīgām golfa relikvijām. Avotiņš saņēma golfa bumbiņu ar NBA latviešu zvaigznes Andra Biedriņa autogrāfu, savukārt Tučkus kļuva par Valsts prezidenta Valda Zatlera parakstītas bumbiņas īpašnieku.

Abi solītāji šķīrās no 350 latiem, tiesa, Avotiņš jau pēc konkurentu pieveikšanas un bumbiņas saņemšanas paziņoja, ka divkāršo likmi, un ir gatavs šķirties no divtik lielas summas. Tātad kāda no Latvijas bērnu veselības iestādēm tiks pie 1050 latiem, jo izsole, protams, bija ar labdarīgu mērķi.

Pēdējās izmaiņas , 12.08.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē