Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Zem zili dzelteniem karogiem

Zviedrijas golferi svētdien vēlreiz pierādīja, ka "Ozo Golf Club" laukumā jūtas gana spēcīgi, lai jau ceturto gadu pēc kārtas uzvarētu "Hansabanka Baltic Open". Sacensību noslēgumā viss notika gluži kā pēc turnīrā sanākušo skatītāju vēlēšanās, jo čempions kļuva zināms pēc pēdējā ripinājuma uz 18. bedrītes grīna. 

Uzvaru pēdējā kārtā nodrošināja Andreass Hogberg, kam trīs dienu summā izdevās nospēlēt ar -11 zem PAR (205 sitieni). Noslēguma kārtā Hogberg nospēlēja ar -5, taču pakutināja nervus gan sev, gan skatītājiem, ne bez intrigas tiekot pie vajadzīgā PAR 18. bedrītē.

Otrais sitiens Hogberg izdevās necils - trāpīts uz pašas tuvākās grīna maliņas, bet karogs bija grīna otrā pusē pie skatītāju tribīnes teju 20 metru attālumā. Tomēr Hogberg konkurentu izredzes krietni mazināja jau ar pirmo ripinājumu, tiekot metra attālumā no bedrītes. Vēl pēc dažiem spriedzes pilniem momentiem bumbiņa nopaukšķēja bedrītē, un čempions varēja pieņemt apsveikumus.

Zviedri savu dominanci apliecināja, ieņemot pirmās sešas vietas. Vienu sitienu uzvarētājam zaudēja Bjorn Petterson, bet trešo vietu dalīja Johan Wahlqvist un Oskar Henningsson, nospēlējot vēl par vienu sitienu sliktāk.

Uzvarētājs nopelnīja 9350 eiro no 55 000 eiro balvu fonda, uz 18 bedrītes grīna saņemot gan uzvarētāja kausu un šampanieti, gan simbolisko čeku.

Turnīra direktors Bob Backstedt uzrunā pēc turnīra pateicās par lieliski noorganizētajām sacensībām un izteica cerību, ka nākamgad atkal būs iespēja visiem tikties "Ozo Golf Club".

Nākamais nozīmīgākais turnīrs nebūs ilgi jāgaida - no 10. līdz 12. augustam labākie Latvijas amatieri un spēcīgi citu valstu golferi sacentīsies "Hansabanka Latvian Open".

"Hansabanka Baltic Open" rezultāti: http://www.golfdata.se/live/res_lbo.asp?tk=D0730XX&tour=ST 

Pēdējās izmaiņas , 29.07.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē