Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Trīs juniori vienuviet

Ejot dažādus ceļus, Latvijas junioru izlases spēlētāji sestdien "Hansabanka Baltic Open" finišēja vienuviet dalītā 127. vietā. Reinholds Pīrāgs pēdējā kārtā nospēlēja ar +3, Kārlis Broders ar +7, bet Mikus Gavars ar +9 virs PAR. Divu dienu summā trijotnei bija +14 virs PAR, bet kata robeža aprobežojās ar +3.

Pēc pirmās kārtas visaugstāk no latviešiem bijušajam Mikum Gavaram otrā diena neko priecīgu nenesa, un juniors "Ozo Golf Club" laukumā bija redzams ar labās plaukstas locītavas saiti. Ik pa laikam sevi atgādinošais savainojums šoreiz izredzes uz labu rezultātu neatstāja. Kārtas noslēgumā Gavars atzina, ka spēlējis bez mēģinājuma svingiem, lai pēc iespējas mazāk piepūlētu savainoto roku.

Startējis no 10. tee, pirmās deviņas bedres zem PAR izgāja Pīrāgs, tomēr vēlāk viņam nācās laukumam nedaudz piekāpties. Taču viņa rezultāts +3 virs PAR ir labākais, ko atsevišķā kārtā iespējis kāds no Latvijas spēlētājiem.

Turnīra rīkotājiem tagad būs jāpameklē kāds nolikuma papildus punkts, pēc kura noteikt "Hansabanka Latvian Open" labāko Latvijas spēlētāju, jo balvu sarakstā ir paredzēta arī šāda nominācija.

Mazliet zemāk par junioriem ierindojās "Ozo" un "Viesturu" pro. Hakan Svensson ar +17 (+7/+10) dalīja 136. vietu, Dāvis Puksts ar +18 (+8/+10) finišēja dalītā 138.vietā, bet Artūrs Krukovs ar +19 virs PAR (+6/+13) ieņēma 140. vietu 146 dalībnieku konkurencē.

Nedaudz labāk veicās Salienas izpilddirektoram Edward Charnock, kurš ierindojās dalītā 121. vietā ar +12 (+10/+2).

Svētdien līdzjutējiem atliks vērot, kam gan izdosies tikt pie 55 000 eiro balvu fonda prāvākajiem kumosiem. Pēdējā flaita starts ir paredzēts plkst. 12.

Ja līderpozīcijās noturēsies Peter Ankerso (-7), pirmo reizi Rīgā uzvarēs dānis. Labākās izredzes noturēt Zviedrijas golfa karogu ir par vienu sitienu no līdera atpaliekošajiem Andreas Hoberg un Frederik Soderstrom. Jau skaidrs, ka čempions šoreiz būs cits, jo pirms gada uzvarējušais Daniel Lindgren palika aiz kata.

Daļa skandināvu gan sestdien pacentās pierādīt, ka ne jau visā viņi ir apbrīnas cienīgi. Diez vai kāds Rīgas Golfa skolas audzēknis vēl nezina, ka tībokss nav domāts tam, lai uz tā brauktu ar ratiņiem, taču vienam otram profesionālim tas vēl ir noslēpums. Tāpat kā tas, ka banānu mizas labāk iederās atkritumu urnās, nevis rokas sviediena attālumā no tīboksa.

Turnīra rīkotājiem likusi pabrīnīties vēl viena lieta - divās dienās nepilns pusotrs simts spēlētāju ir pamanījušies pieveikt 2000 pudeļu ūdens, turklāt krietni pavēsos laika apstākļos. Ja vēl tas būtu noticis pēc otrās kārtas, varētu pieļaut, ka lielākās slāpes mocījušas tos atbraucējus, kam svētdiena pret savu gribu kļuvusi par brīvdienu.

"Hansabanka Baltic Open" rezultāti pēc 2. kārtas: http://www.golfdata.se/live/res_lbo.asp?tk=D0730XX&tour=ST 

Pēdējās izmaiņas , 28.07.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē