Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Pēc pirmās dienas otrajā simtā

Pirmā diena "Hansabanka Baltic Open" bija sagādājusi nopietnus pārbaudījumus gan tiem, kuri pretendē uz visaugstākajām vietām, gan tiem, kuri klusāk vai skaļāk cer uz kata pārvarēšanu. Pirmās 18 bedrītes no spēlēšanas arī svētdien attālināja Latvijas golferus, kuriem nevienam neizdevās iekļūt pirmajā simtniekā.

Vistuvāk pirmajam simtam finišēja Mikus Gavars, un viņa plāni pretendēt uz spēlēšanu trešajā kārtā būtu itin reāli, ja ne 3. bedrīte (PAR 3), kur nācās atstāt astoņus sitienus. Sācis spēli no 10. tee, Gavars savu pirmo deviņnieku izspēlēja ar PAR (divi bugiji, divi bērdiji). Arī nākamajās deviņās bedrītēs rezultāts būtu atbilstošs PAR, ja vien ne iepriekš pieminētais fakts.

Pirmās kārtas rezultāti ļauj minēt, ka kata robeža būs vienu vai divus sitienus virs PAR, tā kā šāda rezultāta sasniegšanai Gavaram sestdien jāparāda sava visu laiku labākā spēle. Pēc pirmās kārtas Latvijas amatieru čempiona rezultāts ir +5 virs PAR un dalīta 102.vieta.

Ar +6 pirmo dienu noslēdza Artūrs Krukovs, kam neveiksmīgāks izdevās sākums no 9. līdz 18. bedrītei (+7 virs PAR), taču nākamajās deviņās bedrēs rezultāts jau bija zem PAR. Kārlis Broders finišēja ar +7, Dāvim Pukstam bija +8, bet Reinholdam Pīrāgam +11. Spēkus izmēģināja arī divi Latvijas klubu pro, kuri startē ar savu mītnes valstu pilsonību. Hakan Svensson finišu sasniedza ar tādiem pat plusiem kā Broders, savukārt Edward Charnock no Salienas otro dienu sāks ar +10.

Pēc visu pieteikumu un atteikumu galīgās reģistrēšanas kļuva skaidrs, ka šogad turnīru izspēlēs 146 golferi, no kuriem katu pēc otrās kārtas pārvarēs ap 60 spēlētāju.

Rezultātu tabulas galvgalī rekordi pēc pirmās dienas izpalika, taču līderu sniegums tik un tā ir gana iespaidīgs. Līderis Johann Wahlqvist ar 66 sitieniem par viena sitiena tiesu pagaidām apsteidz vēl vienu Zviedrijas golferi Olle Karlsson, bet trešais ar 68 sitieniem ir dānis Peter Ellebye.

Zem PAR pirmajā kārtā nospēlēja 30 golferu, plusos pret laukumu nenonāca kopumā 52 spēlētāji, bet bez bugijiem 18 bedrītes spēja izspēlēt tikai divi dalībnieki, tostarp arī līdera lomā nonākušais Wahlqvist. Ja kāds no iepriekšējos gados "Ozo" spēlējušajiem bija gaidījis te lēnākus grīnus, tad šoreiz viņu gaidīja vilšanās. Grīnu ātrums pēc stimpmetra sasniedza 10,5, kas esot "Ozo" visu laiku labākais rādītājs. Līdzīgs iespaids palika arī paļaujoties uz savām acīm redzēto, jo cerētie bērdiji un pat PAR profesionāļiem nereti nedevās rokā no itin tuvām distancēm.

Interesi turnīrā raisa ne tikai savējie un līderi, bet arī viens otrs cits viesis. Piemēram, 15 gadus vecais soms Toni Hakula, kuru nepacietīgākie žurnālisti dzimtenē jau nodēvējuši par "somu Taigeru". Krietni saslavētais amatieris pirmo kārtu nospēlēja ar +1. Lielākā daļa amatieru bija zem turnīra tabulas ekvatora - rezultātu ne sliktāku par PAR spēja sasniegt tikai viens no viņiem.

Kam "Hansabanka Baltic Open" svētdiena nozīmēs brīvdienu, kam saspringtas cīņas, būs zināms jau pēc 24 stundām.

"Hansabanka Baltic Open" 1. kārtas rezultāti: http://www.golfdata.se/live/res_lbo.asp?tk=D0730XX&tour=ST 

Pēdējās izmaiņas , 27.07.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē