Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Skolniekiem uzvara ar Pro

Neskati vīru ne tikai no cepures, bet arī no tā, cik augstu no zemes ir nēsātāja galva. Šādi seno latviešu parunu var pārfrāzēt pēc "Hansabanka Baltic Open" Pro-Am turnīra, kur visveiksmīgākā izrādījās nebūt ne augumā raženākā komanda. Ar sava pro palīdzību pie uzvaras tika Rīgas Golfa skolas (RGS) II komanda, kur spēlēja Roberts Vanags, Gustavs Jankavs un Svens Ermansons.

Lai uzteiktu labāko jauno golferu līdzšinējos sasniegumus, tika rasta iespēja divām RGS komandām piedalīties Pro-Am turnīrā, ko "Hansabanka Baltic Open" profesionāļi savukārt izmantoja, lai labāk iejustos "Ozo Golf Club" laukumā. RGS II komandas centienus gana labi atbalstīja viņu pro Carl Von Post, un pa visiem izdevās savākt 92 stableford punktus.

Turpmāko godalgoto vietu sadalīšanā rīkotājiem nācās atsaukt atmiņā nolikuma punktu, kas norādīja, ko darīt vienādu rezultātu gadījumā. Trim komandām bija pa 87 punktiem, un visu izšķīra kopējā handikapu summa. Pie pjedestāla robežas palika "Top Secret", bet trešo vietu guva "Masters Tour", kur kopā ar turnīra direktoru Bob Backstedt spēlēja arī "Ozo Golf Club" grīnkīpers Mārtiņš Šternbergs. Otro vietu guva "golf.se" II komanda.

Savs individuālais turnīrs bija komandās spēlējušajiem profesionāļiem. Arī te labāko izdevās noteikt tikai pēc papildus rādītājiem, jo trīs golferi laukumu izgāja ar 69 sitieniem (-3 zem PAR). Šajā gadījumā augstāku vietu deva labāka spēle raunda beigu daļā, tādēļ biezākā aploksne tika Robert Eriksson, aiz kura palika Soren Juul un Oskar Henningsson.

No amatieriem individuālo balvu nopelnīja Lars Jonsson par trāpījumu vistuvāk karodziņam 13. bedrītē. No karjerā trešā hole in one viņu šķīra divu pēdu distance.

Vīlušies neizskatījās arī pārējie turnīra dalībnieki. Kas uzzināja no savas komandas pro kādu lietderīgu padomu, kam patika pašausmināties par ātrajiem un nevaldāmajiem grīniem, bet citam gandarījumu deva saulainā vasaras diena ar spirgtu vēju piedevās.

Skandināvijas profesionāļiem un "Hansabanka Baltic Open" spēlējošajiem amatieriem līdz nākamajam izklaides brīdim būs kādu dienu jāpagaida, jo piektdien sāksies nopietnas cīņas. Pēc divām dienām katu pārvarēs aptuveni 60 golferi, kas saglabās cerības uz savu daļu no 55 000 eiro balvu fonda.

Pēdējās izmaiņas , 26.07.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē