Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Nedēļas nogale spēlētājiem un skatītājiem

Neatkarīgi no tā, vai golfu vairāk patīk spēlēt, vai skatīties, šī nedēļas nogale piedāvā labas iespējas abiem variantiem, turklāt vairāku dienu garumā. Ceturtdien ar Pro-Am turnīru aizsāksies "Hansabanka Baltic Open" dienas, bet sestdien un svētdien spēlēt kāros gaidīs Salienā uz vienu no saviem sezonas galvenajiem notikumiem "Jūrmala Open".

Spēlēšana "Hansabanka Baltic Open" lielākajai daļai pašmāju golferu gan aprobežosies tikai ar iespējamu dalību Pro-Am. Taču par ko turēt īkšķi būs arī citas dienas - dalībnieku skaitā ir labākie juniori Mikus Gavars, Kārlis Broders un Reinholds Pīrāgs, kā arī divi klubu pro Artūrs Krukovs un Dāvis Puksts.

Pamats priecāties būs arī par kata pārvarēšanu, jo tik daudz un spēcīgu dalībnieku "Ozo" iepriekš nav viesojušies. Turklāt "Hansabanka Baltic Open" rezultāti vienlaicīgi būs iekļauti ieskaitē Zviedrijas, Dānijas un Somijas profesionālajās tūrēs.

Nav taisnība tiem, kuri skeptiski raugās uz Latvijā sabraukušo skandināvu meistarību. Šajās tūrēs zvaigznes spēlē, lai arī ne visspožākās, un tās jāmāk saskatīt. Piemēram, Pelle Edberg pērn "Ozo" dalīja 11. vietu, un arī šogag nule kā nospēlēja līdzīgi, tikai jau citā turnīrā - "British Open", kur dalīja 12.vietu ar Tiger Woods.

Ar skandināvisku akcentu sestdien un svētdien notiks arī turnīrs Salienā, jo "Jūrmala Open" ir pieteikušies pa trim golferiem no Zviedrijas un Somijas. Spēlēs arī trīs viesi no Krievijas, tā kā konkurence cīņā par "Parex" bankas gādātajām balvām solās būt itin principiāla. Pēc pirmās dienas uz balvām varēs cerēt arī augstāka handikapa golferi, jo pēc pirmajām 18 bedrītēm apbalvos labākos HCP neto formātā.

Tātad iespējas golfa cienītājiem šonedēļ ir pēc sirds patikas - gan spēlēšanai, gan līdzjušanai un augstas klases golfa baudīšanai ar acīm. Atliek tikai visu sabalansēt katram pēc individuālas receptes.

Kā "Hansabanka Baltic Open" veiksies latviešiem? Uz šo jautājumu katrs ir aicināts atbildēt 'dienas jautājumā'. Pamatturnīrā piedalās 156 dalībnieki, no kuriem katu pārvarēs aptuveni 60 spēlētāji.

"Jūrmala Open"

28.07.-29.07.

Turnīra nolikums

Sacensības organizē  ar PAREX bankas un Jūrmalas domes atbalstu, tiesāšanu nodrošina Saliena Golf.

1. Sacensību vieta un laiks

Sacensības notiek Golfa laukumā Saliena, Kluba laukumā 28.07.2007 - 29.07.2007

2. Dalībnieki 

Sacensības notiek Dāmu un Kungu konkurencē.2007 HCP kartes obligātas.

3. Sacensību formāts un noteikumi

Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un Saliena Golf vietējiem noteikumiem.

3.1. STROKE OPEN 36 bedres Sitienu spēle, pirmā dienā tiek izspēlētas 18 bedres. Otrā dienā tiek izspēlētas nākamās 18 bedres, aicināti piedalīties arī profesionāļi un juniori.

STROKE OPEN vērtējums notiek Dāmu un Kungu konkurencē. Ja vairāki spēlētāji dala pirmo, otro vai trešo vietu, tad uzvarētājs tiek noskaidrots “ pēkšņās nāves “pārspēlē. Pārspēle notiek 18.bedrītē, ja uzvarētājs nav noteikts, izspēle tiek atkārtota uz 18.bedrītes utt.

3.2.STROKE NETO 18 bedres Tikai pirmā dienā papildus tiks vērtēta Handikapu spēle.

STROKE NETO vērtējums notiek Dāmu un Kungu konkurencē. Dāmas HCP 0 – 40 un Kungi HCP 0 – 36

Ja vairāki spēlētāji dala pirmo, otro vai trešo vietu, uzvar spēlētājs ar zemāko handikapu. Ja handikapi vienādi , tad uzvar spēlētājs ar labāko rezultātu uz pēdējās bedrītes utt.

3.3. Tee: Kungi – Baltās, Dāmas – Sarkanās. Sacensību laiks 1 spēlētāju grupai ne vairāk kā 4 stundas 30 minūtes (15 min. uz bedrītes). Bumbiņu marķēšana obligāta.

4. Pieteikšanās un izloze

4.1. Pieteikties uz sacensībām līdz 26.07.2007.,pl. 18.00 tel.7160300 vai pa mob.Tel.29128065.

4.2. Dalībnieku skaits – 120. Izloze notiek pamatojoties uz spēlētāju HCP. Izloze notiek 26.07.2007. plkst. 19.00.

5. Starta laiks

5.1.Starts notiks saskaņā ar izlozi. Informācija www.salienagolf.com vai tālr.6 7 160 300

5.2. Katrs spēlētājs pats ir atbildīgs par ierašanos uz savu starta laiku un vietu. Reģistrācija 30 minūtes pirms starta.

6. Dalības maksa

Sacensību dalības maksa katram spēlētājam 20,-Ls.

Abu dienu Green fee – Ls 40.00. Sezonas karšu īpašnieki no green fee maksas ir atbrīvoti.

7.Apbalvošana

Apbalvo – STROKE OPEN Sitienu spēle 36 bedrītes (Dāmas un Kungi:1.-3.vieta,)

Apbalvo Pirmā dienā – STROKE NETO OPEN 18 bedrītes (Dāmas un Kungi:1.-3.vieta, 0-40 Hcp)

Apbalvo tuvāko sitienu 17. bedrītes. Abas dienas atsevišķi. Apbalvo tālāko sitienu dāmas un kungi, abas dienas atsevišķi.

Pēdējās izmaiņas , 24.07.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē