Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Puksts un Ruka labākie "Viesturos"

Golfa kluba "Viesturi" čempionātā svētdien kā jau sitienu spēles formātā katrai kļūdai bija sava stabila cena neatkarīgi no spēlētāja handikapa. Vislabāk šādiem noteikumiem prata piemēroties Dāvis Puksts un Vineta Ruka, gūstot uzvaras kungu un dāmu konkurencē.

Čempiona uzrunā Puksts atzina, ka arī "Viesturu" pro amats diez cik daudz uzvaras ceļa bruģēšanā nepalīdzēja, un tikai veiksmīgāks finišs ļāvis pārspēt Reinholdu Pīrāgu. Pirms pēdējās bedrītes abiem bija pa 68 sitieniem, taču brīdī, kad uz grīna pie kluba mājas tika mīti rokasspiedieni, Puksts varēja priecāties par bērdija finišu, savukārt Pīrāgam bugijs nozīmēja otro reizi divās dienās turnīrā finišēt otrajam.

Trešās vietas ieguvējs Johnny Fanello no uzvarētāja atpalika par septiņiem sitieniem.

Rukai diena izvērtās tik veiksmīga, ka citām dāmām atlika domāt tikai par pārējo vietu dalīšanu. Vasaras saules siltuma un grīnkīpera pūliņu rezultātā krietni sazaļojušajā laukumā Ruka 18 bedrītes izspēlēja ar 73 sitieniem (+3 virs PAR), apliecinot, ka juniorēm vēl var būt par agru godalgoto vietu dalīšanu pārņemt tikai savā pārziņā. Otrā bija Daiga Puisīte (81 sitiens), bet trešo vietu guva Linda Dobele (82).

Puksts un Puisīte bija labākie GK "Viesturi" kluba biedru ieskaitē, savukārt atsevišķajā rangā kluba senioriem un kundzēm visaugstāk pakāpās Lars Jonsson un Sandra Opite. Jauniešiem kluba vērtējumā nepārspēts palika Pīrāgs un vienīgā pretendente Dobele. Citas kluba meitenes gan nebija ieradušās ne jau slinkuma dēļ, bet gan tāpēc, ka devušās uz sacensībām Nīderlandē.

Turnīra rīkotāji bija gādājuši, lai pēc sīvajiem mačiem golferi būtu ne tikai paēduši un padzēruši, bet viscentīgāk pūlējušies spēlētāji arī drīzāk atgūtu formu pēc mikrotraumām, ja nu tādas gadījušās. Laureāti kopā ar citām balvām saņēma dažādu "Akileine" sporta kosmētiku, kas palīdz gan labāk sagatavot sevi fiziskai slodzei, gan arī uzlabo labsajūtu pēc spēles.

Tātad sāpošas muguras un citas vainas vairs nespēs mazināt golferu cīņassparu, un nākamo svētdien "Viesturos" Latvijas Senioru čempionātā uz strīpas būs visi, kam vien šādu iespēju garantē pasē ierakstītie cipari.

GK "Viesturi" čempionāta rezultāti: http://www1.golfs.lv/?src=kal&rub=2007&rezul=338 

Pēdējās izmaiņas , 15.07.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē