Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Jansone uz „British Open” priekškvalifikāciju

Izcīnījusi Latvijas amatieru čempiones titulu un uzvarējusi junioru čempionātā, Laura Jansone dodas uz Angliju, lai pirmdien startētu „British Open” pirmajā kvalifikācijas turnīrā. Izloze Jansonei pagadījusies itin interesanta – jāspēlē vienā flaitā ar 2002. gada LPGA labāko jaunpienācēju (rookie) Beth Bauer.

Lai tiesības spēlēt vienā no dāmu „Major” iegūtu caur kvalifikācijas turnīriem, „British Open” jāpārvar trīs priekšsacīkšu kārtas. Pirmdien „Berkshire Golf Club” būs pirmās kārtas atlases turnīrs, kur paredzēta tikai 18 bedrīšu izspēle.

Tiesības spēlēt nākamā līmeņa kvalifikācijas turnīrā iegūs aptuveni 25 golferes, un šādu uzdevumu Jansone uzskata par reāli izpildāmu. Pirms gada pirmo kvalifikācijas sietu varēja pārvarēt ar rezultātu +3 virs PAR, kas Latvijas dāmu ranga līderei varētu būt pa zobam.

Ja izdosies pārvarēt pirmo kvalifikācijas barjeru, nākamā kārta jau būs manāmi nopietnāka, un Jansone atzīst, tur izredzes būtu problemātiskākas. Vai spēlēšana vienā flaitā ar Bauer vairāk ir pluss, vai mīnuss, Jansone pagaidām nesteidz spriest, sakot, ka būtisku ieguvumu vai zaudējumu šajā faktā nesaskata. Arī par turnīra formāta noderīgumu, spēlējot tikai 18 bedrītes, varēs spriest pēc maču beigām.

Pirmajā kvalifikācijas turnīrā netrūkst labi zināmu vārdu, lai gan zvaigznēm, protams, šāda sijāšana iet secen. Berkšīrā spēlēs divu lielāko māsu ēnā pagaidām palikušās Charlotta Sorenstam un Rui Yokomine, kā arī 2003. gada ASV amatieru čempione Virada Nirapathpongporn un citas ļoti respektablas LPGA līmeņa golferes.

„British Open” pirmās kārtas kvalifikācijas turnīra starta saraksts: http://www.lgu.org/data/files/Ricoh%20WBO%20PQ%20Draw%202007.pdf

Pēdējās izmaiņas , 13.07.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē