Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Junioru čempioniem medaļas kaklā

Pēdējā diena Latvijas junioru čempionātā ieviesa savas korekcijas un padarīja čempionu sarakstu prognozēm atbilstošāku, taču ne jau bez emocijām un nopietnām cīņām pagāja noslēguma kārta. Turklāt balvās šoreiz bija ne tikai laureātu medaļas un sponsoru balvas, bet arī iespēja vislabākajiem rudenī pārstāvēt Latviju Jorkas hercoga balvas izcīņā.

Vecākajā grupā meitenēm intriga izplēnēja itin drīz - Kristai Puisītei cerības pēdējā kārtā pacīnīties ar Lauru Jansoni jau pirmajā bedrītē pēc septiņiem sitieniem pagaisa kā migla virs Ķīšezera. Turklāt Jansone neatstāja šaubas par savu nodomu nopietnību, "Ozo Golf Club" laukumu izejot ar -3 zem PAR. Tas gan Jansonei bija pēdējais Latvijas junioru čempionu tituls - gadi skrien kā bērdiji, un drīz jau būs klāt 19. dzimšanas diena.

Principiāla cīņa līdz pēdējai bedrītei izpalika arī vecākajā grupā puišiem, kur Mikus Gavars finišā par 14 sitieniem apsteidza šajā vecuma grupā debitējušo Kārli Broderu. Ja vēl pirms turnīra trešās dienas Broders atpalika par četriem sitieniem, finišā tie jau bija 14 sitieni. Arī Gavars "Ozo" 18 bedrītes izspēlēja ar -3 zem PAR.

Par pakāpi jaunāko spēlētāju grupā pie uzvarām pēdējā kārtā tika Svens Markss un Māra Puisīte, apsteidzot iepriekš vadībā bijušos spēlētājus.

Dramatiskā triju golferu pārspēlē ar izciliem ripinājumiem uzvarētājs kļuva zināms vecuma grupā 11-12 gadus vecajiem zēniem. Visstiprākie nervi izrādījās Gustavam Jankavam, bet turpmākajās vietās palika Roberts Vanags un Edgars Bariss. Meitenēm šajā vecuma grupā nebija konkurentu Ievai Čačei.

Kristaps Opits pēdējā dienā nodrošināja uzvaru 9-10 gadus veco golferu grupā, kur no meitenēm labākā bija Anna Diāna Švanka. No visjaunākajiem (7-8 gadi) divu dienu cīņās uzvarēja Kristaps Cinis un Paula Martinsone.

Puišu konkurencē ir skaidrs, ka no Latvijas „The Duke of York Trophy” varēs piedalīties Mikus Gavars. Jansonei šis brauciens uz Skotiju ies secen tās pašas 19 gadu jubilejas dēļ, jo 18 gadu robeža turnīrā ir novilkta strikti. Ja tiks lemts par viņas aizstājēju, būs jāizvēlas starp Kristu un Māru Puisītēm, jo viņām vienīgajām no meitenēm handikaps nav sliktāks par rīkotāju prasīto 3,0.

Latviju „The Duke of York Trophy” rīkotāji ielūdz startēt pirmo reizi, jo iepriekš mūsu nacionālā federācija šādu uzaicinājumu nebija saņēmusi. Organizatori paredz, ka „The Duke of York Trophy” startēs aptuveni 23 valstu junioru čempioni. Galvenā balva paredzēta tikai viena, un to saņems labāko rezultātu summā uzrādījušais juniors vai juniore. Atsevišķi vēl sveiks labākos zēnu un meiteņu konkurencē, taču tie jau būs papildus apbalvojumi, nevis Jorkas hercoga galvenā balva.

„The Duke of York Trophy” notiks „Loch Lomond Golf Club” "Dundonald Links" laukumā. Sacensības risināsies trīs dienas no 11. līdz 13. septembrim, izspēlējot 54 bedrītes, bet dienu pirms maču sākuma būs treniņu raunds.

Latvijas junioru čempionāta rezultāti: http://www1.golfs.lv/?src=kal&rub=kal&rezul=335 

Pēdējās izmaiņas , 11.07.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē