Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Līderi gaidītie, rezultāti dažādi

LMT Latvijas Amatieru čempionāta pirmā diena ar sensācijām līderu galā neizcēlās, jo iespējamākos favorītus nebija grūti prognozēt jau iepriekš. Taču lielākajai daļa pārējo golferu diena izvērtās par īstu cīņu ar sevi un laukumu, un ne vienam vien nācās piedzīvot smagus un ilgus pārbaudījumus profesionāļu cienīgā rafā.

Gan kungu, gan dāmu konkurencē pirmā kārta parādīja, ka ne jau pēc pirmajām 18 bedrītēm varēs sacerēt scenāriju balvu pasniegšanas ceremonijai. Kungiem līderis ir pašreizējais amatieru čempions Kārlis Broders, iegūstot viena sitiena pārsvaru pār Miku Gavaru. Abi junioru izlases golferi nospēlēja attiecīgi ar +4 virs PAR (76 sitieniem) un +5 (77). Trešajā vietā izvirzījās Ivans Uļjanovs ar +8 virs PAR (80), taču, ņemot vērā viņa līdzšinējos rezultātus, nosaukt to par ko īpaši negaidītu diez vai būs loģiski.

Pirmajā sešiniekā iekļuva arī Reinholds Pīrāgs (82), Vilis Krištopans (83) un 2000. gada Latvijas amatieru čempions Aldis Tidriks (83). Turpat vien blakus ir arī Ivars Grunte (84), apliecinot, ka šosezon ir noskaņots īpaši kaujinieciski.

Dāmām vadībā ir Laura Jansone ar +1 virs PAR (73), taču Krista Puisīte necik tālu nav iepalikusi (75), un arī te visa cīņa vēl priekšā. Uz trešo vietu ar 84 sitieniem pakāpās Elīza Vilde, bet Mārai Puisītei diena nebija no labākajām, un viņa ar Elīnu Streļuku dala 5.vietu (89). Par vienu sitienu labāk nospēlēja Vineta Ruka (88).

Golferu ar drūmām sejām „Ozo Golf Club” laukuma rafā netrūka, un nereti tas izraisīja jūtamu spēles tempa kritumu. Ja vietām bezcerīgi biezajā zālē lidojumu beidza ne tikai no tee sistā pirmā bumbiņa, bet arī provizoriskā, tomēr atradās optimisti, kas nešaubījās par drošu iespēju vismaz vienu no tām atrast. Taču skarbā spēles patiesība bija citāda, un tad nācās rikšot atpakaļ uz izsitiena vietu, lai sistu vēlreiz, bet nākamais flaits tikmēr izklaidējās, kā nu prata.

Kļūdas nepiedodošais laukums kopā ar garāko distanci lika rezultātu tabulā parādīties daudziem neierasti lieliem skaitļiem. Ja otrajā kārtā nekas būtiski nemainīsies, kungiem kata robeža spēlēšanai trešajā dienā būs ap +66…

Taču turnīrā katram risināmi savi uzdevumi, un vēl ir visas iespējas vērst ko par labu. Par to, ka tas nav neiespējami, liecina vairāku golferu rezultāti pirmajās 18 bedrītēs. Neraugoties uz spēlēšanu no tālākajām izsitienu vietām, vairāki spēlētāji uzlaboja handikapu, turklāt visai ievērojami. Piemēram, Armands Krāģis par 2,1 punktu uz HCP 13,6 (43 stableford punkti!) un Kristaps Krištopans par 1,8 punktiem uz HCP 13,1 (42 punkti). Handikapu sadeldēja arī Uļjanovs (uz 6,8) un Rihards Tiļuks (uz 16,3).

LMT Latvijas Amatieru čempionāta 1. dienas rezultāti: http://www1.golfs.lv/?src=kal&rub=kal&rezul=326

LMT Latvijas Amatieru čempionāta 2. dienas starta laiki: http://www1.golfs.lv/?src=kal&rub=2007&rezul=327

Pēdējās izmaiņas , 29.06.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē