Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Emociju un pārsteigumu gaidās

Nedēļas nogalē LMT Latvijas Amatieru čempionātā netrūks emociju, un neizpaliks arī pārsteigumi, ceturtdien preses konferencē žurnālistiem pauda Latvijas Golfa federācijas prezidents Vitauts Tučkus. Viņš gan neparedz, ka uzvarētāju kausi varētu iet secen junioru izlases spēlētājiem, vai tikai nedaudz vecākiem golferiem, taču ne jau tikai viņiem cīņā par vietu sešiniekā ir izredzes tikt uz viļņa.

Ja kopumā kungu un dāmu konkurencē drošus pretendentus uz uzvaru var saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem, tad par turpmāko vietu sadalījumu galvu ķīlā neviens negribēs dot. Pēdējās nedēļas „Ozo” laukumā krietni svīduši arī golferi, kurus ar junioru izlasi varētu saistīt ja nu vienīgi pēc viņu atvašu gadu skaita, un vieta sešiniekā nebūs nekas neiespējams arī midamatieru vecumam atbilstošiem golferiem.

Pārsteigumus noteikti sagādās arī „Ozo” laukums, kur rafs ir ataudzēts atbilstoši standartiem, kas nepieciešami profesionāļiem jūlija beigās gaidāmajā „Hansabanka Baltic Open”. Tādēļ daudzviet zāle rafā ir tāda, ka pat bumbiņas atrašana ir veiksmīgs gadījums, bet tās izkapāšanai uz fērveja vēl var nākties ziedot ne vienu vien sitienu.  Un par stableford formātu, kas ļautu aizmirst atsevišķu neveiksmīgi izspēlētu bedrīti, šoreiz varēs tikai sapņot.

Interesantas sacensības sagaida arī LMT prezidents Juris Binde – pateicoties viņa vadītajai kompānijai, nacionālajam amatieru čempionātam ar 13. piegājienu beidzot ir izdevies tikt pie tāda sponsora, kura vārds parādās blakus turnīra nosaukumam. Dalībnieku atsaucība un labāko golferu līdzdalība ļauj sagaidīt spraigas cīņas visas trīs dienas, sprieda Binde. Savukārt LMT viceprezidents Andris Forstmanis uzsvēra, ka šāds turnīrs ir lieliska iespēja Latvijā popularizēt golfu un lauzt stereotipos par šo spēli kā "vecāku ļaužu braukāšanu ar mašīnām pa zālīti".

Par galvenajiem favorītiem vīriešiem uzskata pašreizējo Latvijas amatieru čempionu Kārli Broderu un Miku Gavaru, kurš 2006. gadā uzvarēja "Hansabanka Latvian Open". Savukārt sievietēm nopietnākā pretendente uz uzvaru ir pašreizējā čempione Laura Jansone, kuru pēc Austrumtenesijas Valsts universitātē aizvadītās sezonas atzina par ASV Studentu čempionāta (NCAA) "Atlantic Sun" konferences labāko debitanti. Viņas sīvākās konkurentes būs māsas Māra un Krista Puisītes, kuras dāmu  reitingā ieņem attiecīgi 2. un 3.vietu.

Šķiet, ka laika apstākļi tomēr varētu nebūt tādi, lai uzvarētāji pretendētu uz ziemas čempionu nosaukumu. Sinoptiķi piektdienai prognozē 17 grādus ar mainīgu mākoņu daudzumu un 5 m/s dienvidrietumu vēju. Kas līdzīgs būšot arī sestdien, tikai ar ‘nelielu’ mākoņu daudzumu. No nelabvēlīgas stihijas jau iepriekš ir simtprocentīgi pasargāta apbalvošanas ceremonija, jo tā notiks LMT mītnē.

Pēdējās izmaiņas , 28.06.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē