Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Pirmais turnīrs lietū un vējā

Ir cilvēki, kas golfu mīl pat vairāk nekā sevi pašu. To apliecināja golferi, kas sestdien Salienā piedalījās sezonas atklāšanas turnīrā. Klimata vārtu virinātājiem bija labpaticies uzsūtīt nepieredzēti skarbus pārbaudījumus, taču ar slapju sniegu, aukstu lietu, brāzmainu vēju un stindzinošu aukstumu izrādījās par maz, lai divus desmitus spēlētāju atturētu no došanās laukumā.

Lai mazinātu golferiem risku sezonas atklāšanu apvienot ar vēlākām kaitēm, sacensību formāts paredzēja Kluba laukumā izspēlēt 10 bedrītes – tās, kas ir senāk iekoptas, un šobrīd ar kvalitatīvāku zāli.

Gods izdarīt pirmo sitienu oficiālajā sacensību sezonā bija uzticēts „Saliena Golf” kluba kapteinim Vilmāram Jansonam. Brīdi vēlāk pēc starta raķetes izšaušanas katrs devās laukumā, cīnījās cik spēja, un nevienu izstāšanos rīkotājiem nenācās reģistrēt.

Vislabāk ar stableford punktu gūšanu veicās Gvido Budreiko, tiesa, tikai labāk veiktās pēdējās bedrītes viņam nodrošināja pārsvaru pār otrās vietas ieguvēju York Delventhal. Abi guva pa 19 punktiem. Trešo vietu ar 17 punktiem guva Vilnis Priedītis.

Laureāti saņēma turnīra sponsoru „Saliena Real” balvas, bet abas ekstrēmā golfa dāmas Vineta Ruka un Laima Lūse tika arī pie krāšņiem ziedu pušķiem.

Pēc turnīra noslēguma dalībnieki lielajā telts mājā pulcējās kopīgās pusdienās un sprieda, ka dažādās kombinācijās aukstums, lietus, sniegs un vējš ir piedzīvots arī agrāk, taču pilns komplekts gan saņemts pirmo reizi. Labākā handikapa īpašnieks šajā turnīrā Mikus Gavars atzina, ka nekad iepriekš nebija nācies spēlēt tādos laika apstākļos, kad pat ar spēku nav iespējams nūjas satvērienā savilkt pirkstus pietiekami cieši.

Savukārt „Viesturu” ģenerāldirektore Sandra Opite, kas piedalījās visos turnīra pasākumos, izņemot spēlēšanu (darba lietas mēdz būt arī sestdienās), pēc turnīra sprieda, ka Latvijā golfs ir iesakņojies uz visiem laikiem, ja jau pat šādos laika apstākļos golferi ir gatavi spēlēt.

Turnīra rezultāti apskatāmi sadaļā 'Turnīri', vai klikšķinot uz 'karsto aktualitāti'.

Pēdējās izmaiņas , 21.04.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē