Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Meistara kalšana

Iepazīstoties ar jaunās sezonas kalendāru, ir redzams, ka daudzo turnīru vidū nav match-play sacensību, kas iepriekš kļuvušas pazīstamas ar Latvijas Meistara nosaukumu. Tas nenozīmē, ka šis intriģējošais formāts jau būtu uzskatāms par bojā gājušu, taču sacensību nākotne pagaidām vēl ir neskaidra.

Līdzšinējā prakse liecina, ka ir problemātiski izveidot tādu Latvijas Meistara formātu, kas būtu vienlīdz pievilcīgs gan no sportiskā viedokļa labākajiem, gan tiem, kas šādās sacensībās meklētu iespēju pieveikt sev līdzīgos, un tiektos pēc augstākām vietām bez īpašām izredzēm tās sasniegt.

Plašāka pieeja, kas paredz visu interesentu līdzdalību, ir izrādījusies mokoša ne tikai turnīra organizatoriem, bet arī pašiem spēlētājiem, jo vienu kavēšanās ir likusi sprunguļus nākamo kārtu uzvarētāju noteikšanā. Turpretim rīkojot vienā nedēļas nogalē maratonu tikai potenciāli vislabākajiem, neraisās sajūtas, ka tas ir turnīrs, kurā visiem dotas vienlīdzīgas tiesības pretendēt uz uzvaru. Līdz ar to arī golfa sabiedrībā šāds Latvijas Meistars ne vienmēr izraisa pelnīto rezonansi.

Lai mēs nepaliktu vispār bez klasiskā nacionālā izslēgšanas turnīra, savu darbu ir gatavs ieguldīt „Saliena Golf” pro Valdis Liepiņš. Viņa ziņā tagad ir izvērtēt variantus, kā padarīt Latvijas Meistaru ne tikai dzīvotspējīgu, bet arī interesantu un saistošu pēc iespējas lielākam golferu skaitam.

Savu attieksmi pret Latvijas Meistara organizēšanu ir aicināts izteikts ikviens, tajā skaitā arī atbildot uz golfs.lv ‘aktuālo jautājumu’.

Pēdējās izmaiņas , 30.03.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē