Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Jaunais Head Pro

Ne katru dienu Latvijā parādās jauns pro, turklāt vietējā golfa sabiedrībā itin labi pazīstams. Dāvis Puksts būs „Viesturu” galvenais (head) pro un ģenerāldirektores Sandras Opites labā roka visos golfa jautājumos, tādēļ nedaudz vairāk par to kā nesenais juniors līdz tam nonācis.

Lai kļūtu par pro, Amerikā golfa koledžā zinības guvušais Puksts ASV oficiāli zaudējis amatiera statusu, nokārtojot īpašu PAT testu (playing ability test). Līdz ar to Puksts ir iekļāvies „PGA of America” programmā un var uzsākt mācības, lai kļūtu par PGA biedru.

PAT testu Puksts kārtojis turnīrā ļoti skaistā laukumā stundas brauciena attālumā no savas pagaidu dzīves vietas. Tā kā testā jāizspēlē 36 bedrītes, diena Pukstam sākās jau četros no rīta. Dienā gaiss iesilis līdz +35 grādiem, tomēr prasīto rezultātu izdevies sasniegt.

Testā noteiktais kontrolrezultāts bija 77-76, bet Puksta rezultātu kartiņā bija 76-72, kas deva vietu turnīra pirmajā desmitniekā.

Nokārtoto PAT testu - pirmo soli profesionālajā golfā - Puksts uzskata par sākumu ceļā uz PGA biedra karti, savu piecu gadu mērķi.

Absolvējot skolu ar grādu golfa menedžmentā (associates degree in golf management), Puksts ir priecīgs par iespēju strādāt „Viesturos” un iesaistīties tur notiekošajās pārmaiņās, lai veicinātu laukuma attīstību.

Pēdējās izmaiņas , 15.03.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē