Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Gavrilovi Operas talantiem

Aktīvo golfa spēlētāju Vitālija un Lidijas Gavrilovu teiktais par gatavību atbalstīt kādu kultūras jomu nav palicis tikai par burtiem žurnāla „Golfs.lv” lappusēs. Latvijas Nacionālā opera (LNO) un Gavrilovu ģimene 21.janvārī dibinās operas Izglītības studiju "Baltā nama" mākslinieku izaugsmei un radošā potenciāla izkopšanai.

LNO Izglītības studija veicinās operas māksliniecisko izaugsmi, sniedzot atbalstu tālākizglītības projektiem, kas veltīti radošo darbinieku talantu pilnveidei. Gavrilovu ģimene studijas darbībai ik gadu plāno ziedot aptuveni 25 tūkstošus latu, vēsta LNO. Finanšu līdzekļus izlietos LNO radošo darbinieku tālākizglītībai, akcentējot mākslinieciskā potenciāla izkopšanu, kā arī izvērtējot jau esošos sasniegumus.

Studijas darbību uzraudzīs un lēmumus par finansējuma piešķiršanu pieņems LNO Izglītības studijas izveidotā žūrija. Tajā darbosies Vitālijs Gavrilovs, kultūras ministre Helēna Demakova, LNO direktors Andrejs Žagars, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Elīna Egle un Latvijas Radio "Klasika" direktore Gunda Vaivode.

Žagars norādījis, ka opera šo privāto iniciatīvu uzņēmusi ar lielu prieku. "Operas darbībai un izaugsmei ir būtisks ikviens atbalstītājs. Bet šajā gadījumā man ir gandarījums par Vitālija Gavrilova neatslābstošo interesi par operas un baleta mākslu un tiešām nesavtīgo atbalstu, to veicinot. Ārvalstu opernamos privātpersonu atbalsts kādam mērķim nav nekas ārkārtējs. Pie mums a/s "Aldaris" Gavrilova vadībā bija pirmais uzņēmums, kas aizsāka mecenātisma tradīcijas Latvijas kultūras jomā, tagad uzņēmēja Gavrilova ģimene ir pirmā, kas aizsāk jaunu privāta mecenātisma tradīciju," klāstīja Žagars.

LNO un Gavrilova toreiz vadītās a/s "Aldaris" sadarbība aizsākās 1993.gadā, pasniedzot balvas par sasniegumiem operas un baleta jomā.

LNO Izglītības studijas dibināšana atzīmēs 21.janvārī ar Ādolfa Adāna baletu „Žizele”, pulcējot Gavrilovu ģimenes draugus un idejas atbalstītājus.

Pēdējās izmaiņas , 15.01.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē