Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Katram sava prakse

Vai pēc sezonas beigām pabāzt nūjas zem gultas un izvēdināt galvu kaut kur citur, nevis golfa laukumā, ir katra paša ziņā. Tiem, kas spēlē sava prieka pēc, nav īpaši jāsatraucas, kā tas izpaudīsies pavasarī. Taču izrādās, ka arī profesionāļu prakse mēdz būt diezgan atšķirīga.

Christina Kim gatavošanos LPGA sezonai bija plānojusi veikt tāpat kā 2005.gadā senču dzimtenē Dienvidkorejā ar jogu, akupunktūru un gariem skrējieniem. Taču visbeidzot palika mājās, kur ir ne tikai sešas guļamistabas un 60 collu televizors, bet arī apjumts ripināšanas grīns. Pati Kim atzina, ka piekopj īstu vecmeitas dzīvesveidu, un mēnesi nav izgājusi no mājas.

Viņa nav vienīgā, kam pirms LPGA vai PGA sezonas nav ieplānotas treniņnometnes, un pārbaudes turnīri. Ir golferi, kas sezonas pirmajā turnīrā vienkārši parādās uz pirmās bedrītes tee.

Piemēram, Phil Mickelson un Davis Love sezonu starplaiku izmantoja, lai Meksikā atklātu savus golfa laukumus, vēsta “New York Times”. Citi brīvajā laikā labprāt pārbauda kaut ko no ražotāju piesūtītajām jauno draiveru, puteru un citu nūju kastēm.

Tiger Woods pasludinājis, ka viņa spēles vājākā daļa pagājušajā sezonā bija draivs, tādēļ, pirms atgriezties PGA mačos, viņš izmēģina vairākus draiverus, tostarp “Nike” jauno taisnstūra paskata “Sumo”. Distance tiešām esot lielāka, bet Woods nav īsti apmierināts ar bumbiņas pacelšanās leņķi.

Toties Vijay Singh jau dažas dienas pēc sezonas pēdējiem mačiem bija redzams “T.P.C. at Sawgrass” laukumā, izmēģinādams dažādus vudus un dzelžus, kas satilpa divās pie karta piestiprinātās somās.

Joe Ogilvie piekrīt, ka starpsezona ir īstais laiks nūju maiņai. Viņš pats nomainījis draiveri, 3. un 5. vudu, kā arī visus dzelžus. Vedžus Ogilvie regulāri maina sezonas laikā, jo tiem izdilstot gropes.

Kim stāsta, ka LPGA tūrē dažas meitenes nūjas mainot trīs reizes gadā, taču viņa uzskata, ka golfā ļoti svarīgi ir uzticēties nūjām. Ja paņem jaunu dzelzi un ar to sit 180 jardus, nevis 150 kā iepriekš, tad problēmu ir vairāk nekā labuma, viņa saka.

Pēdējās izmaiņas , 09.01.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē