Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Gada balvas Woods un Casey

Tuvojoties gada beigām, arvien biežāk tiek dalītas dažādas balvas, un golfa pasaule nav izņēmums. Par negaidītu ziņu to diez vai kāds nosauks, taču oficiāli tikai otrdien kļuva zināms, ka kolēģi golferi par labāko ASV PGA tūres gada spēlētāju nosauca Tiger Woods. Savukārt anglis Paul Casey kļuvis par Eiropas PGA tūres gada golferi.

Woods par gada labāko kļuva astoto reizi karjerā. Aizvadīto sezonu viņš nosauca par „vismaz interesantu gan golfa laukumos, gan ārpus tiem”.

No vienas puses ar panākumiem „British Open” un PGA čempionātā Woods savu „Major” turnīru čempiona titulu skaitu palielināja līdz 12, tajā pat laikā aizejošais gads viņu uz mūžu šķīra no tēva Earl, kuru pieveica vēzis.

Woods rēķinā šogad ir astoņas uzvaras un ASV PGA tūrē prēmijās nopelnīti 9,9 miljonus dolāru. Viņam pienākas arī Byron Nelson balva par labāko vidējo rezultātu sezonā – 68,11 sitieni spēlē.

US PGA tūres sezonas labākais spēlētājs saņem Jack Nicklaus balvu, kas Woods īpašumā nonākusi astoņos no pēdējiem 10 gadiem. Tagad Woods rēķinā ir 54 uzvarēti turnīri, un diez vai būs jāgaida gadiem ilgi, līdz viņš panāks Nicklaus 18 „Major” uzvaru rekordu.

Par gada labāko debitantu ASV PGA tūrē atzina dienvidafrikāni Trevor Immelman.

Savukārt Eiropas PGA tūrē kā gada labākais spēlētājs triumfēja Casey, kurš šosezon uzvarējis trijos turnīros, kā arī bija viens no Eiropas varoņiem kārtējā Ryder kausa izcīņas triumfā. Tūres Naudas listē 29 gadus vecais anglis ar 35 252 eiro deficītu gan palika otrais aiz īra Padraig Harrington.

Visticamāk, ka Casey palikšanā bez tik kārotās pirmās vietas Naudas listē vainojams vīruss. Sezonas noslēguma „Volvo Masters” turnīrā Casey spēlēja būdams slims, un nepārvarēja katu.

Ryder kausa izcīņā Casey ierakstīja vēl vienu vēstures lappusi – līdz šim vēl nevienam nebija izdevies savu uzvarēto maču noslēgt ar hole in one.

Pēdējās izmaiņas , 13.12.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē