Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Mazliet zem sava plāna

Pirms pēdējās kārtas Latvijas izlase pati sev bija izvirzījusi mērķi iekļūt labāko 50 valstu skaitā, taču līdz tam tomēr pietrūka, vēsta komandas kapteinis Hakan Svensson. Savukārt trešajā kārtā, kas komandai turnīrā bija visveiksmīgākā, rezultāts būtu bijis vēl labāks, ja uz grīniem veiktos tikpat labi kā citur laukumā, atzīst Svensson.

Arī mērķim dienu noslēgt ar 150 punktiem, vai vēl labāku rezultātu, arī veiksmīgākajās kārtās par dažu sitienu tiesu nebija lemts piepildīties.

Darbā ar junioru izlasi gūtās pedagoģiskās iemaņas Svensson veiksmīgi izmantoja vietējo kediju audzināšanā. Kad īsu brīdi pirms trešās kārtas sākuma streiku čempionātā pieteica kediji, Svensson iesaistījās diplomātiskās pārrunās. Tās beidzās tik sekmīgi, ka tikai Latvijas komandai bija ierastie kediji, bet citās rīta pusē startējušajās komandās nācās pieņemt palīgus, kuru pienākums būtu rūpēties par spēlētāju rezultātu reģistrēšanu.

Pasaucis sāņus Latvijas komandas kedijus, Svensson tiem norādīja, ka viņi noteikti nesaņems vairāk naudas, bet vienīgā iespēja nopelnīt iepriekš solīto ir doties laukumā un darīt to, kas darāms. Iespējams, arī tas trešajā kārtā palīdzēja latviešiem, jo kediji atšķirībā no rezultātu rakstītājiem laukumu un grīnus pārzina tomēr pavisam citā līmenī.

Abi čempionāta laukumi, protams, bijuši labā stāvoklī, taču ar tāda tipa zāli, kas Latvijā nav ierasta. Afrikāņu zāle izrādījusies daudz blīvāka un cietāka.

Atšķīrušies arī abi laukumi. Ja "De Zalze Golf Club" laukums ir daudz atklātāks, tad "Stellenbosch Golf Club" fērvejus norobežo cieša koku līnija, un bumbas izspēlē jo īpaši nepieciešama augsta precizitāte.

Vēl viens nopietns pārbaudījums ziemeļniekiem bija kodīgā saule, kas virs Antarktīdas sadilušā ozona slāņa dēļ svilinājusi jo īpaši. No apsvilšanas nav glābis arī augstākā numura aizsargkrēms, un cīņa ar pastkartēs tik tīkamo saules spožumu prasījusi daudz spēka.

Golfs.lv lasītāji viedokli par Latvijas komandas rezultātu sportisko līmeni ir aicināti izteikt, izvēloties savu atbildi sadaļā "Golfs.lv jautā".

Pēdējās izmaiņas , 30.10.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē