Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Viena uzvara Dienvidāfrikā ir

Ja pasaules amatieru komandu čempionāta pirmā kārta Latvijai nebija no veiksmīgākajām, sava pirmā uzvara turnīra pastāvēšanas vēsturē tomēr jau ir gūta. To sagādāja komandas kapteins Hakan Svensson, uzvarot oficiālo delegāciju personu sacensībās, kur startēja visu 70 dalībvalstu pārstāvji. Tā "Ozo Golf Club" pro atgādināja turnīra rīkotājiem, ka viņa prasmes zirgu trenēšanā nebūt nav vienīgās, kā to varētu spriest pēc organizatoru mājaslapas.

Turnīrā, kas notiek kopš 1958.gada, Svensson samedīja sešus bērdijus un finišēja ar 70 sitieniem (-2 zem PAR). Kā saka Svensson, tas nepalika nepamanīts, un Latvijas vārds skanēja itin bieži.

Īsumā vērtējot Latvijas trio startu pirmajā kārtā, Svensson atzina, ka iegāza nedaudzās bedrītes, kur tika nopelnīti lieli cipari.

Ja puiši spēs nospēlēt sava potenciāla līmenī, komanda varēs cīnīties par vietām turnīra tabulās vidusdaļā, uzskata Svensson. Tādā zemē kā Āfrikā mest plinti krūmos nevar atļauties, un komanda ir gatava nopietni cīnīties atlikušajās trijās kārtās, lai uzlabotu savas pozīcijas.

Lai gan par Latvijas Golfa federācijas sponsoru līdzekļiem Āfrikā nonākušais Svensson nav amatieris, tas neliedz viņam būt par komandas kapteini. Viņš varēja būt kopā ar komandu laukumā visās treniņu dienās, un vienīgais ierobežojums ir sacensības. Komandā drīkst būt viens padomdevējs, kas palīdz golferiem ar ieteikumiem spēles laikā, taču šādā statusā gan var būt tikai amatieris.

Pirmais no latviešiem piektdien "Stellenbosch Golf Club" laukumā dosies Dāvis Puksts, kam starts paredzēts plkst. 11.15 (plkst. 12.15 pēc Latvijas laika).

Pasaules amatieru komandu čempionāta rezultāti tiešsaistē: http://www.golfstatresults.com//public/leaderboards/team/static/team862.html 

Pēdējās izmaiņas , 27.10.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē