Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Katram savs skelets skapī (3)

Ar pirmo kārtu ceturtdien Dienvidāfrikā startēja pasaules amatieru komandu čempionāts kungiem, Mikum Gavaram, Kārlim Broderam un Dāvim Pukstam spēlējot "De Zalze Golf Club" laukumā. Visiem trim finišējot divciparu skaitļos plusos pret laukumu, rezultāti diez vai ir tādi, uz kādiem jaunie golferi cerēja. Katram gadījās bedrītes, kur nākamajā reizē noteikti izdosies nospēlēt labāk.

Ar komandas rezultātu +21 Latvija pēc pirmās kārtas dala 59.vietu 70 valstu konkurencē. Līderi ar -5 zem PAR ir kanādieši, kam seko Nīderlande (-3) un Francija (-2).

Vienmērīgāki cipari sarindojās Brodera rezultātu kartiņā. Taču divi divkāršie bugiji un septiņi bugiji summā deva +11, kas bija dalīts otrais rezultāts komandā. Ar tādu pat rezultātu finišēja Dāvis Puksts, lai gan vēl četras bedrītes pirms finiša viņam bija +4. Tad sekoja bugiju rinda, ar sērīgu četrkāršo bugiju 18.bedrītē.

Labākais ar +10 pirmajā dienā bija Gavars. Viņam tāpat kā Broderam neveicās 13.bedrītē, turklāt nevis ar divkāršu, bet četrkāršu bugiju. Pārējā bilance - viens divkāršs bugijs, pieci bugiji, viens bērdijs.

Pavisam nedaudz, bet tomēr veiksmīgāk sāka igauņi, kam komandā iekļauti Mark Suursalu, Paul Pohi un Gert Velsberg. Kaimiņu komanda pirmajā dienā "Stellenbosch Golf Club" laukumā nospēlēja ar +19, un dala 57.vietu.

Pirmajā kārtā latvieši laukumā devās kopā ar kopā ar Fidži un Botsvānas spēlētājiem. Piektdien "Stellenbosch Golf Club" spēles partneros būs Hondurasas un Namībijas golferi. Viens no namībiešiem, kas būs vienā flaitā ar Broderu, pirmajā kārtā nospēlēja zem PAR, tiesa, viņa komandas biedriem tik labi negāja.

Francūži, kas sasniedza labāko rezultātu laukumā, kur spēlēja Latvija, uzskata, ka "De Zalze Golf Club" spēlēt tomēr ir nedaudz grūtāk.

Individuāli veiksmīgākais ar -3 pirmajā kārtā bija kanādietis Richard Scott, 23 gadus vecs politoloģijas students no Džordžijas universitātes. Kanādai paveicās ar laika apstākļiem, jo spēlēt no rīta bija izdevīgāk, aģentūrai AFP stāstīja Scott. Dienā vējš arvien pieņēmās spēkā, radot golferiem grūtības. Kanādieši Stelenbošā pabija jau septembrī nedēļu ilgā izlūkošanas braucienā.

"De Zalze Golf Club" individuāli labākais rezultāts (-2) pirmajā kārtā bija francūzim Jean-Jacques Wolff.

Bija pirmajā dienā arī savs hole in one. Zimbabves golferim Julius Kamalizeni tas izdevās "Stellenbosch Golf Club" laukuma 13.bedrītē, un finišā viņš ar 71 sitienu bija zem PAR.

Līdz šim pēdējo reizi, kad Latvija bija pārstāvēta pasaules čempionātā, komandas rezultātu pēc pirmās kārtas apzīmēja skaitļi +31. Tas bija 2002.gadā Malaizijā, kur Latvija finišēja 60.vietā 63 valstu konkurencē.

Komandu rezultāti: http://www.golfstatresults.com//public/leaderboards/team/static/team862.html 

Latvijas golferu individuālie rezultāti: http://www.golfstatresults.com//public/leaderboards/team/static/tdetail35_862.html

„De Zalze Golf Club” laukuma plāns: http://www.worldamateur2006.org/userimages/DeZalze_Course_Layout.gif?

Pēdējās izmaiņas , 26.10.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē