Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Domē nesteidz ar atļauju

Rīgas Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komiteja pirmdien atlika jautājuma izskatīšanu par SIA "Golfs & Karti" lūgumu apvienot tās nomātos trīs zemes gabalus vienā. Pilsētai piederošie zemes gabali kopš 2000.gada ir iznomāti „Ozo Golf Club” laukuma, kluba ēkas un palīgbūvju būvniecībai, apsaimniekošanai un teritorijas labiekārtošanai.

Zemes gabali, kas atrodas Atpūtas alejā, Viestura prospektā un Mīlgrāvja ielā, ir attiecīgi 11,1 ha, 37,8 ha un 10,1 ha lieli. Saskaņā ar Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumu nomniekam ir tiesības uz apbūvēto zemes gabalu privatizāciju.

Taču komiteja norāda, ka apbūvēts ir tikai viens no golfa kompleksā ietilpstošajiem zemes gabaliem, līdz ar to par pārējiem zemes gabaliem būtu jārīko atklātā izsole.

Komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks norādīja, ka viens no zemes gabaliem atrodas Kultūras un atpūtas parka "Mežaparks" teritorijā un privatizēts netiks, savukārt abus pārējos gabalus būtu lietderīgi apvienot, ļaujot tos privatizēt esošajam nomniekam, tā novēršot potenciālus draudus kompleksa likvidēšanai.

"Saeima ar likumu ir piešķīrusi šim kompleksam nacionālās sporta bāzes statusu, un arī pilsēta ir ieinteresēta tās pastāvēšanā", sacīja Ameriks. Tomēr pēc deputātu Mārtiņa Grestes un Jura Zvirbuļa  ierosinājuma jautājuma izskatīšana tika atlikta ar lūgumu sniegt savu atzinumu Rīgas Domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamentam.

 

Pēdējās izmaiņas , 24.10.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē