Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Tuvojas Āfrikas pārbaudījums

Ik dienu rūk to golferu skaits, kam rudenīgais vēsums nav šķērslis gūt golfa spēles baudījumu, bet ekvatora otrā pusē situācija vēršas tieši pretēja. Dāmas Stelenbošā jau startējušas pasaules amatieru komandu čempionātā, un drīz vien cīņu par godalgām sāks arī kungi. Junioru pārstāvētā Latvijas kungu komanda ceļā uz Dienvidāfriku dosies ceturtdien, bet dāmas-juniores, diemžēl, palikušas mājās.

Ar LMT atbalstu Latvijas izlasei šoreiz finanšu problēma nav galvenā, bet izrādās, ka organizatoriski var paklupt arī pār citām, sākotnēji šķietami mazāk nozīmīgām lietām.

Finansējums startam pasaules čempionātā bija sarūpēts arī dāmu komandai - māsām Puisītēm un Elīnai Streļukai. Taču tad kļuva skaidrs, ka nav iespējams atrast pavadītāju, kas kopā ar meitenēm spētu uz pietiekami ilgu laiku doties prom no Latvijas.

Taisnība, Dienvidāfrika arī pieredzējušiem ceļotājiem ne tuvu nav tā piemērotākā zeme, kur aizmirst par drošību. Tomēr ir diezgan rūgti apzināties, ka šāda iemesla dēļ Latvijas debiju dāmu čempionātā nācies atlikt vismaz par diviem gadiem.

Ceturtdien ceļā uz Dienvidāfriku dodas Latvijas kungu izlase, kurā spēlēs Mikus Gavars, Kārlis Broders un Dāvis Puksts. Pēdējam no viņiem vispirms jātiek no Losandželosas uz Eiropu, un pēc tam jāceļo pāri Āfrikai uz tās otru galu.

Čempionāta organizatoru publicētā informācija gan liecina, ka Latvijas dāmu komanda nav vienīgā, kas netika tālāk par pieteikšanos. Sākotnējā pieteikumā bija reģistrēta 51 valsts komanda, bet pirmajā kārtā startēja 42 nacionālās izlases. Tādējādi 2004.gada čempionāta dalībvalstu rekords (48) dāmām palicis nepārspēts.

Tagad jau lieki spriest kā būtu, ja būtu savādāk, taču pirmie rezultāti liecina, ka no pēdējām vietām Latvijas meitenes, visticamāk, tiktu diezgan patālu. Līderes pēc pirmās kārtas ir japānietes, kam seko Zviedrija un Dienvidāfrika. No Latvijā redzētām golferēm Āfrikas krastā spēlē krievietes Gaļina Rotmistrova un Marija Verčenova - divu "Latvian Open" uzvarētāju pārstāvētā Krievijas izlase pēc pirmās dienas dala 19. vietu ar Velsu un Čīli.

No Austrumeiropas ir atbraukušas tikai čehietes un viņu kaimiņienes slovākietes, kas pagaidām ieņem attiecīgi 16. un 39.vietu. Čempionāta galvenās trofejas - "Espirito Santo" balvas - ieguvējas kļūs zināmas 21. oktobrī pēc četru kārtu izspēles.

Kungiem čempionāts sāksies 26.oktobrī, un arī cīņā par Eisenhower balvu tiks izspēlētas četras kārtas, kas notiks "De Zalze Golf Club" un "Stellenbosch Golf Club" laukumos.

Pasaules amatieru komandu čempionāta rezultāti sievietēm: http://www.golfstatresults.com/public/leaderboards/team/static/team863.html 

Pēdējās izmaiņas , 18.10.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē