Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

„Ozo” noslēdz sacensību sezonu

Pirmais no sezonas noslēguma turnīriem sestdien risināsies „Ozo Golf Club”, kur no vēlēšanu trokšņa patvērušies golferi sacentīsies ne tik stresainajā komandu spēles formātā. Tiesa, viss nebūs arī pārāk vienkārši, un bezrūpīga stableford formāta vietā spēlētājus gaida HCP neto cīņas.

Kā jau sezonas noslēguma pasākumā būs arī lielā torte un kafija. Lai veicinātu apņēmību nezaudēt meistarību arī starpsezonu posmā, loterijā izlozēs dāvanu karti trim nodarbībām pie viena no „Ozo Golf Club” pro. Tradicionāli par balvas ieguvēju varēs kļūt tikai kāds no klātesošajiem pilnās lozes īpašniekiem.

Rīkotāji sola, ka arī katras komandas tēla atbilstība nosaukumam nepaliks nepamanīta. Starts paredzēts visiem vienlaicīgi (shotgun) plkst. 9 atbilstoši izlozes rezultātiem.

Ozo Golf Club Sezonas Noslēguma turnīrs

2006. gada 7. oktobrī, plkst. 9:00

Sacensību nolikums

1. Sacensību vieta un laiks:

Sacensības notiek Ozo Golf Club golfa laukumā 2006. gada 7. oktobrī.

2. Sacensību formāts un noteikumi:

2.1. Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Sentendrjūsas Golfa kluba un Ozo Golf Club apstiprinātiem golfa noteikumiem.

2.2. 18 bedrīšu sitienu spēle.

2.3. Sacensības notiek komandu konkurencē (4 cilvēku komandā). Formāts – scramble (HCP netto ).

2.4. Noteikumi: Komandas tiek sadalītas pa pāriem un izlozētas pa bedrītēm. Katrs no komandas pāriem spēlē scramble. Pēc 18 bedrīšu izspēles abu pāru rezultāts tiek summēts un atņemts komandas HCP (komandas HCP aprēķina formula - 10 procentu no visu četru spēlētāju summas; proti, ja komandas HCP summa četriem spēlētājiem ir 84, tad komanda sacensībās piedalās ar HCP 8,4).

Papildnosacījumi no tee:

Spēles laikā komandā obligāti jāizvēlas kā minimums katra spēlētāja 3 tee sitieni.

PIEMĒRS. Ja komanda nav izvēlējusies nevienu spēlētāja A tee sitienu līdz 16. bedrītei, tad 16., 17., 18. bedrītē komanda ir spiesta turpināt spēli pēc spēlētāja A tee sitiena (spēles kartiņā komandai jāatzīmē, kādās bedrītēs, kurš spēlētājs ir veicis tee sitienu).

No fairway pirmais sit tas, kura bumba ir izvēlēta. Pēc tam no tās pašas vietas sit pārējie. (No fairway ne tālāk kā 15 cm no iepriekšējā sitiena vietas bumbu drīkst nolikt. Ja bumba tiek spēlēta no „rafa”, tad bumbiņa jādropē „rafā”). Uz „grīna” pirmais ripina tas, kura bumbiņa ir izvēlēta par labāko. Rezultāts tiek fiksēts tad, kad kāda no bumbām ir bedrītē.

PIEMĒRS. Spēlētājs A ripina uz „birdie put”. A izsit nedaudz garām pēc tam uzreiz pienāk un ieripina bumbu bedrē (it kā nodrošinot komandai „par”) nepagaidījis, kamēr citi izspēlēs iepriekšējo sitienu. Šai gadījumā komanda sev ieraksta „par”.

2.5. Pēc sacensībām spēlētājs savu spēles karti nodod sacensību komitejai kluba recepcijā (rezultātu apkopošanai).

3. Komandas:

3.1. Komandas sastāda paši sacensību dalībnieki. Komandas HCP veido 10 procentu no visu (četru) dalībnieku HCP summas. Piemēram: spēlētāja A handikaps – 6, B – 13, C- 21, D – 36. Summa – 76. Komanda piedalās sacensībās ar HCP 7,6.

3.2. Komandā kopā var spēlēt gan sievietes, gan vīrieši (sievietes spēlē no zilajiem „tee”, vīrieši no dzeltenajiem „tee”).

3.3. Katra komanda startē zem oriģināla nosaukuma.

3.4. Tiks novērtēts arī komandas nosaukumam atbilstošs tēls.

4. Starta laiks visiem vienlaicīgi (shot gun) pulksten 9.00 saskaņā ar bedrīšu izlozi.

4.1. Reģistrēšanās ne vēlāk kā 30 minūtes pirms starta laika kluba recepcijā.

5. Pieteikšanās sacensībām līdz 5.10.2006 plkst. 17.00 Ozo Golf Club recepcijā. Komandu skaits ierobežots – 22.

6.Vietu dalīšana. Sacensībās uzvar tā komanda, kas uzrāda labāko rezultātu pēc HCP netto (stroke mīnus komandas HCP). Ja komandām ir vienāds rezultāts, notiek pārspēle uz 13. bedrītes. Uzvar tā komanda, kuras spēlētājs piesit tuvāk bedrītei no „tee”.

7. Tiesāšana: Tiesnešu kolēģija (cometee) – Armands Puče, palīgs – Artūrs Krukovs.

8. Dalības maksa: Dalības maksa Ls 10.00, green fee obligāts – Ls 30.00. Kluba biedri un sezonas karšu īpašnieki no green fee maksas ir atbrīvoti.

Pēc sacensībām visi laipni gaidīti uz Ozo Golf Club 2006. gada noslēguma sacensību Lielo Torti un kafiju.  Loterijā dāvanu karte ar 3 nodarbībām pie viena no Ozo Golf Club pro 2007. gada sezonā, kur piedalās tikai klātesošie sacensību dalībnieki.

 

Pēdējās izmaiņas , 03.10.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē