Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Pērkums pirmais MidAm čempions

Lai cik sena vai īsa būtu pašmāju golfa vēsture, viena čempiona līdz šim pietrūka. Aigars Pērkums svētdien "Ozo Golf Club" kļuva par pirmo Latvijas midamatieru čempionu. Kā teica turnīru izlolojušais Edgars Zālītis, šajās sacensībās no spēcīgākajiem nevarēja spēlēt vienīgi tie, kas laukumā dzīvo. Bet arī junioriem nav pamata skumt - pēc gadiem 20 uz nacionālā midamatieru čempiona titulu viņi varēs droši pretendēt.

Turnīra pirmajā dienā spēlēšana bija no baltajiem tee, taču ne jau tikai distances dēļ rezultāti ienācās tādi, ka neviens netika zem 80. Zālītis atzina, ka karoga pozīcijas uz grīniem viņš izvēlējies tādas, kas pašam ripināšanā nesušas nepatikšanas. Notikumu gaita apliecināja, ka ne jau tikai Zālītim tās spēj uzdzīt drebuļus.

To skaidri pierādīja kāda dalībnieka rezultāts 15.bedrītē - viens sitiens, lai tiktu uz grīna, un pieci ripinājumi, lai dabūtu bumbiņu bedrītē. Te jāpiebilst, ka turnīram, ko varētu dēvēt par Latvijas O-35 (over 35) čempionātu, bija iespējams pieteikties ar handikapu ne sliktāku par 18.

Pēc ekstrēmajiem piektdienas piedzīvojumiem čempionāts nākamajā rītā turpinājās "Falk Open" ietvaros no dzeltenajiem tee un akadēmiskām karoga pozīcijām. Te midamatieri jau varēja justies kā paradīzes dārzos. Kurš savu iepriekšējās dienas rezultātu uzlaboja par 10, kurš par 15 sitieniem, bet Viļa Krištopana rezultātu kartiņā pat tika fiksēts par 20 sitieniem mazāk nekā pirmajā kārtā.

Tik krasas svārstības izpalika Pērkumam, kam otrās dienas 81 pat bija par vienu sitienu vairāk nekā piektdien, taču pirmajā kārtā iekrātais pārsvars izrādījās pietiekams pārliecinošai uzvarai. Čempiona rezultāts summā bija 161 sitiens. Šķīvi par otro vietu saņēma pats Zālītis par 164 sitieniem. Trešais vēl par sitienu tālāk bija Mārtiņš Balodis.

Otrajā dienā no čempionāta dalībniekiem vislabāk nospēlēja Krištopans un Tālivaldis Pētersons (75 sitieni), kuri pat drošības labad devās uz pārspēli 13.bedrītē. Labāk veicās Krištopanam, taču "Falk Open" balvu sadalīšanā tās izrādījās liekas pūles.

Par "Falk Open" uzvarētāju spēcīgākajā handikapu grupā kungiem HCP neto spēlē kļuva jaunais Mārtiņš Miķelsons ar stroke rezultātu 79 sitieni un neto 66 sitieniem. Otrais ar izcilu stroke rezultātu un tādu pat neto 67 bija "Ozo" pro Hakan Svensson, bet trešo vietu nopelnīja Ivans Uļjanovs. Otrajā HCP grupā kungiem nepārspēts palika Daris Lazdinis.

Savukārt dāmām Jūlija Osmolovska parūpējās, lai Pērkuma kauss ģimenē sestdien nebūtu vienīgā čempionu trofeja. Stableford spēlē Osmolovska savāca 43 punktus, krietni apsteidzot otro un trešo vietu sadalījušās Lidiju Gavrilovu un Gintu Ozoliņu.

Pirmā Midamatieru čempionāta dalībnieku atsauksmes par turnīru bija cildinošas, sakot, ka sen kas tāds bija vajadzīgs. Ir pamats cerēt, ka turnīram būs droša nākotne, jo Zālītis ir apņēmības pilns darīt visu, lai pirmais midamatieru čempionāts nebūtu pēdējais.

1.Latvijas Midamatieru čempionāta rezultāti: http://www1.golfs.lv/?src=kal&rub=kal&rezul=191

"Falk Open" rezultāti: http://www1.golfs.lv/?src=kal&rub=2006&rezul=146

Pēdējās izmaiņas , 26.08.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē