Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Pasaules čempionātā dalībvalstu rekords

Noslēdzoties pieteikumu pieņemšanai pasaules amatieru komandu čempionātam, rīkotāji konstatēja, ka viens rekords jau ir sasniegts. Nekad iepriekš turnīrā, kur cer spēlēt arī abas Latvijas komandas, nav piedalījusies 51 dāmu un 75 kungu komandas. Tas gan ir pieteikto komandu skaits, kas vairs  nepaliks lielāks, bet sarukt vēl var.

Dienvidāfrikā lielo pieteikumu skaitu jau skaidro kā visas pasaules vēlmi apciemot viņu pasaules klases laukumus, kā arī redzēt daudz ko citu, ko spēj piedāvāt tikai Āfrikas pašos dienvidos. Pasaules amatieru čempionāts Āfrikas kontinentā notiks pirmo reizi.

Ja organizatori būtu izvēlējušies mazāk eksotisku vietu, Latvijas komandām dažas problēmas atkristu, jo ceļošana uz Āfriku prasa arī augstu finansiālās sagatavotības līmeni. Taču ir cerības, ka šo jautājumu federācijai izdosies atrisināt.

Čempionāts notiks oktobrī Keiptaunas apkaimē „De Zalze Golf Club” un „Stellenbosch Golf Club”, dāmām cīnoties par „Espirito Santo” balvu, bet kungu komandām pretendējot uz Eisenhower kausu. Dāmām sacensības paredzētas 18.-21. oktobrī, bet kungiem – 26.-29.oktobrī, tātad jau pēc nedaudz vairāk kā diviem mēnešiem.

Komandā var spēlēt divi vai trīs golferi. Katru dienu komandas rezultātā ieskaita divus labākos individuālos rezultātus.

No turnīra debitantiem dāmu konkurencē līdzās Latvijai ir minēta Maurīcija, Maroka, Nigērija un Zambija. Kungiem pirmo pieredzi grasās gūt Bosnija/Hercegovina, Bulgārija, Hondurasa, Maurīcija, Namībija un Nigērija.

Igauņi ir pieteikuši tikai dāmu komandu, bet Lietuva abās kategorijās saglabāja iespēju turnīra debitantu sarakstu papildināt nākotnē

Līdzšinējais dalības rekords tika fiksēts 2004.gadā Puertoriko, kur spēlēja 48 dāmu un 66 kungu komandas.

Pēdējās izmaiņas , 16.08.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē