Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Ir savs Čempions

Ar piekto piegājienu "Latvian Open" čempiona tituls un uzvarētāja kauss beidzot paliek uz vietas! Mikus Gavars svētdien apsteidza visus atlikušos konkurentus un kļuva par pirmo "Latvian Open" uzvarējušo latvieti kopš 2001.gada. Kopš "Latvian Open" notiek "Ozo Golf Club" laukumā līdz šim vietējiem spēlētājiem nācās tikai noskatīties kā galveno balvu saņem citi. Dāmu konkurencē ieilgusī tradīcija šoreiz vēl netika lauzta, un Gaļina Rotmistrova čempiones titulu atkal vedīs uz Krieviju.

Kungu konkurencē viss izsķīrās pēdējā bedrītē un uz tās grīna. Ar bērdiju 17. bedrītē panācis summā +4 virs PAR, kas ļāva būt par sitienu priekšā krievam Dmitrijam Vinogradovam un Igaunijas golferim Mark Suursalu, Gavars pēdējās bedrītes izspēli sāka ar pārliecinošu draivu. Vinogradovs nonāca ne tik labā pozīcijā slīpumā pa kreisi, bet Suursalu riskēja, par ko samaksāja ar kapitālu rafu pa labi.

Sakapājis bezcerīgā rafā vairākus sitienus, no čempiona titula tīkotāju loka atkrita Suursalu. Savukārt no forgrīna netālu no karoga piesitušie Vinogradovs un Gavars pretendēja uz PAR. Pirmais trāpīgi sita Vinogradovs, bet arī Gavaram nervi bija īstajā stiprumā, un nepilnu metru garais ripinājums par čempiona titulu iekrita!

Līdz šim pēdējo reizi kāds no latviešiem "Latvian Open" uzvarēja Kārlis Cīrulis 2001.gadā "Viesturos". Kopš tā laika konkurence ir kļuvusi arvien nopietnāka, tā ka Gavara tituls nekādi nav novērtējams pa zemu. Piemēram, trešās vietas ieguvējs pērnā gada čempions soms Tomi Aaronen pēdējās deviņas bedrītes turnīrā izgāja ar -5 zem PAR.

Dāmām Rotmistrovas pārsvars pēdējā kārtā bija neapstrīdams. Ar -5 zem PAR un trīs kārtu summā ar -2 zem PAR viņa otrās vietas ieguvēju Lauru Jansoni apsteidza par septiņiem sitieniem. Trešā ar vēl septiņiem sitieniem vairāk bija Krista Puisīte.

"Hansabanka Latvian Open" rezultāti: http://www1.golfs.lv/?src=kal&rub=kal&rezul=143

Pēdējās izmaiņas , 13.08.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē