Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Jāgaida trešais cēliens

Katrā kārtīgā lugā atrisinājums top zināms tikai pēdējā cēlienā, un arī "Hansabanka Latvian Open" uzvarētāju noteikšanā intriga ir saglabājusies itin spraiga. Tiesa, ja Gaļina Rotmistrova pēdējā kārtā nospēlēs tikpat stabili kā līdz šim, čempiones kauss visticamāk atkal dosies uz Krieviju. Savukārt kungiem līderis pēc divām dienām ir krievs Dmitrijs Vinogradovs, taču viņa pozīcijas nav tik stabilas.

Pēc divām kārtām Vinogradova rezultāts ir +2 virs PAR. Par vienu sitienu vairāk ir igauņa Mark Suursalu rēķinā, bet ar +4 trešo kārtu sāks Mikus Gavars un Kārlis Broders.

Nedaudz stabilāk var justies Rotmistrova ar +3, jo viņas tuvākās sekotājas Laura Jansone un Krista Puisīte atpaliek par četriem sitieniem.

Kata robeža spēlēšanai 3.kārtā kungiem un dāmām izrādījās gandrīz identiska un ļoti demokrātiska. Spēlēsanu svētdien varēja nodrošināt divu kārtu summā ar +47 virs PAR kungi un ar +49 virs PAR - dāmas. Tātad kats nebija bīstams kungiem, kas vidēji kārtā nospēlēja ar 95,5 sitieniem.

Otrajā kārtā golferiem atkal bija jāprot sadzīvot ar pamatīgu vēju, kas jo īpaši papluinīja rīta pusē spēlējušos, un pat nedaudz apdraudēja pie 18.grīna uzceltās telts palikšanu savā vietā. Arī pēcpusdienā par bezvēju gan varēja tikai sapņot.

Šķita, ka šādos laika apstākļos cerēt uz hole in one 13.bedrītē būs tikpat pamatoti kā uz izbēgušu cietumnieku labprātīgu pieteikšanos labošanas darbu iestādē. Tomēr šoreiz ir vismaz daži stāsti par to, cik maz var pietrūkt līdz laimei.

Inetas Kroderes-Imšas sistā bumbiņa, pa augstu trajektoriju pārlidojusi dīķi, nokrita uz grīna un palēnām turpināja ceļu uz bedrīti. Līdz brīnumam pietrūka skaitītu milimetru, jo bumbiņa pa bedrītes maliņu noripoja tā, ka starp to bedrīti šķiet palika tikai gaiss. Pakaitinājusi aculieciniekus, bumbiņa apstājās savus 40 centimetrus aiz bedrītes.

Tuvu kārdinājumam atteikties no amatiera statusa bija arī Gavars, kurš pārliecinājās, ka bekspins dažreiz nav draugs. Viņa bumbiņa pret grīnu atsitās kādu sprīdi bedrītes priekšā un atlēca atpakaļ.

Tomēr cerības uz balvām turnīrā nav zudušas arī tiem, kas savus vārdus meklē tālāk no līderu gala. Visi, kam 4.bedrīti kādā no turnīra dienām izdosies izspēlēt ar rezultātu ne sliktāku par PAR, piedalīsies izlozē, lai pretendētu uz bedrītes sponsora dāvāto ceļojumu uz golfa vēsturisko dzimteni Skotiju.

Pēdējais dāmu flaits (Rotmistrova, Jansone, K.Puisīte) uz 1.bedrītes tee stāsies plkst. 12.50. Pēdējais kungu flaits (Vinogradovs, Suursalu, Gavars) startēs plkst. 13.

"Hansabanka Latvian Open" rezultāti pēc 2.dienas: http://www1.golfs.lv/?src=kal&rub=kal&rezul=142 

Tee times 3.dienai: http://www.ozogolf.lv/events/teetimes/tee3.xls

Pēdējās izmaiņas , 12.08.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē