Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Čempions no ēnas puses

Skriešanā to varētu nosaukt par gudru taktiku turēties līderu ēnā, lai vēlāk ar varenu finiša spurtu visus apsteigtu. Diez vai tādi bija Daniel Lindgren plāni, taču par "Hansabanka Baltic Open" čempionu zviedrs kļuva tieši tādā veidā. Pēdējā kārtā ar atkārtotu laukuma rekordu finišējis gandrīz stundu pirms līderiem, Lindgren pārliecinājās, ka neviens no sāncenšiem viņam pirmo vietu vairs nespēja atņemt.

Katrai turnīra dienai bija savi varoņi. Pirmajā kārtā sasniegtais "Ozo Golf Club" laukuma rekords (63) vēlāk tika atkārtots katru dienu. Visnemanāmāk, toties visefektīvāk, tas izdevās Lindgren, kurš pirms pēdējās dienas dalīja 9.vietu, atpalikdams no līdera Klas Hallgren sešus sitienus.

No līderu flaita visaugstāk tika Hallgren, ar 205 sitieniem (-11 zem PAR) ieņemot 3.vietu. Otrais ar -14 zem PAR bija vēl viens zviedrs Pontus Ericsson, kam līdz pārspēlei par pirmo vietu pietrūka viena sitiena. Lindgren bija labākais ar 201 sitienu (69-69-63).

Acīmredzot līdera slogs arī profesionāļiem nav viegls, jo abi pēdējā flaita golferi trešajā kārtā bija plusos pret laukumu. Ja Hallgren rezultāts bija +1, tad soms Juha Pekka Peltomaki nopelnīja +5, un no dalītas 2.vietas noslīdēja uz dalītu 20.vietu. Salīdzinot prēmiju naudas izteiksmē, tie aptuveni ir 5000 eiro pret 500 eiro.

Precīzi uzvarētāja rezultātu -15 uzminēja Mikus Gavars, kurš savu prognozi izteica pēc noiešanas no 18.grīna. Tiesa, katu Gavars nepārvarēja, taču trešajai kārtai kvalificējās nepāra skaits spēlētāju, tādēļ vienam golferiem pārī bija nepieciešams marķieris, un šai lomai atsaucās Gavars.

Čempions tika pie uzvarētāja kausa un 10 000 eiro, bet otrās vietas ieguvējs svinīgā ceremonijā uz 18.bedrītes grīna no "Hansabankas" prezidentes Ingrīdas Blūmas saņēma piemiņas šķīvi.

Ja "Hansabanka Baltic Open" izšķirošie notikumi daudzus pašmāju golferus pulcēja kā skatītājus, tad jau pēc 10 dienām liela daļa no viņiem līdzīgā gaisotnē būs redzami spēlē. Līdz amatieru sezonas kulminācijai "Hansabank Latvian Open" ir palicis mazāk par divām nedēļām.

"Hansabanka Baltic Open" rezultāti: http://www.golfdata.se/live/res_rond_only.asp?tk=D0630XX&tour=ST&rond=3 

Pēdējās izmaiņas , 30.07.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē