Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Pie "Hansabanka Baltic Open" karoga

Par Baltijas valstīs lielākā profesionālā golfa turnīra "Hansabanka Baltic Open" atnākšanu trešdien vēstīja pērnā gada čempions Fredrick Mansson, raidot bumbiņu pāri Āgenskalna līcim no AB dambja uz zālienu pie "Hansabankas" centrālās ēkas. Jau ceturtdien risināsies tradicionālais "Hansabanka Baltic Open" Pro-Am turnīrs, bet piektdien uz pirmās kārtas starta stāsies 156 golferi.

Gandarījumu par "Hansabanka Baltic Open" veiksmīgo attīstību trešdien sacensību atklāšanā pauda "Hansabankas" prezidente Ingrīda Blūma, norādot, ka turnīrs ir kļuvis par vienu no lieliskiem pasākumiem, ar kuru var lepoties ne tikai tā rīkotāji un golfa sabiedrība, bet visa Latvija.

Turnīrā sadalīs 45 000 eiro balvu fondu, no kura 10 000 eiro tiks uzvarētājam. Sacensības notiks trijās kārtās no piektdienas līdz svētdienai, izspēlējot 54 bedrītes. Pēc sacensību otrās dienas spēlēšanai trešajā kārtā kvalificēsies 50 golferu, vai nedaudz vairāk vienādu rezultātu gadījumā.

Ņemot vērā dalībnieku sastāvu, kats solās būt visi nežēlīgs, un kādam no latviešiem pretendēt uz spēlēšanu trešajā dienā nebūs viegli. Kā jau minēts iepriekš, profesionāļu turnīrā spēlēs trīs Latvijas klubu pro, kā arī amatieru statusā Mikus Gavars un Dāvis Puksts.

"Hansabanka Baltic Open" ir viens no posmiem Skandināvijas "Telia" tūrē, kur spēlētāji vāc ieskaites punktus, lai kvalificētos spēlēšanai Eiropas Profesionālā Golfa asociācijas (PGA) "Challenge" tūrē, no kuras savukārt var iekļūt visaugstākajā līmenī - Eiropas PGA tūrē.

Rīgā ir ieradušies spēcīgi profesionālie golfa spēlētāji no Zviedrijas, Somijas, Dānijas un Norvēģijas. Amatieru statusā piedalīsies arī vairāki spēcīgi Krievijas jaunie golferi.

Arī "Ozo Golf Club" direktors Armands Puče prognozēja, ka Latvijas golferiem būs ļoti grūti iekļūt izšķirošajā sacensību trešajā kārtā, jo konkurence ir ļoti spēcīga.

"Vairāk nekā 50 pieteikušos golferu spēlētāju skaitā tā arī neiekļuva, jo vairāk par 156 dalībniekiem turnīrā fiziski nav iespējams uzņemt," teica Puče. "Iepriekšējos gados rīkoto "Hansabanka Baltic Open" turnīru kvalitāte un solīdais balvu fonds ir radījis lielu interesi par iespēju spēlēt Rīgā."

Rīgā spēlēs daži skandināvi, kas ir vairākus gadus ir kvalificējušies izšķirošajām kārtām tik prestižā turnīrā kā "British Open", kā arī ne vienu vien sezonu spēlējuši Eiropas PGA tūres turnīros, norādīja Puče.

"Hansabanka Baltic Open" notiek jau trešo gadu, tātad turnīrs ir apliecinājis ne tikai savu dzīvotspēju, bet arī spēju progresēt un tiekties uz arvien augstāku līmeni.

Pēdējās izmaiņas , 26.07.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē