Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Woods un Els tuvāk „Open” titulam

„British Open” spēlētājiem piektdien tiekot līdz turnīra pusceļam, lielākās izredzes uz čempionu titulu saglabā Tiger Woods un Ernie Els. Pasaules rangu līderis apsteidz Els par vienu sitienu, bet labākais no tālākajiem sekotājiem Chris DiMarco zaudē Els vēl divus sitienus.

Piektdien Woods, Els un DiMarco atkārtoja „Royal Liverpool” laukuma rekordu – 65 sitieni (-7 zem PAR). Els „British Open” uzvarēja 2002.gadā, taču kopš pagājušā gadā gūtās ceļgala traumas, kas četrus mēnešus liedza viņam spēlēt, dienvidafrikānis dzīvo bez uzvarām.

Lai gan pēc otrās kārtas Woods izpelnījās vispārēju apbrīnu un nostiprinājās galvenā favorīta lomā, viņš pats nesteidz jūgt ratus zirgam priekšā. „Vēl ir jāspēlē 36 bedrītes, un tas ir tāls ceļš,” teica pašreizējais čempiona titula īpašnieks.

Brīnumdara spējas Woods otrajā kārtā nodemonstrēja ar īglu sarežģītajā 456 jardu 14.bedrītē (PAR 4). Dienas visvairāk pieminētajā epizodē pēc pasaules rangu līdera sitiena ar 4.dzelzi pāri doglega stūrim bumbiņa piecas reizes atsitās pret zemi, līdz trāpīja pa karodziņa kātu un turpat ievēlās bedrītē.

Desmitkārtējais „Major” turnīru uzvarētājs Woods atzina, ka karogu nav redzējis, bet tikai mēģinājis iesist pretvējā tā, lai bumba nokristu uz grīna.

Woods septīto reizi karjerā ir līderis pēc „Major” turnīra otrās dienas. Sešas reizes šādā situācijā viņu divas dienas šķīra no čempiona titula.

Kvalifikācijas barjera vīrus pēc tituliem „Royal Liverpool” laukumā nešķiroja - pēc otrās dienas turnīrs beidzās gan Vijay Singh, gan Colin Montgomerie, kurš pērn Sentendrjūsā „British Open” bija otrais. Skatītājos nonāca arī šīgada „British Open” pirmā hole in one autors dienvidafrikānis Richard Sterne.

Kats šogad izrādījies reti nežēlīgs – mīnus viens zem PAR. Tik augsta barjera spēlēšanai pēdējās divās kārtās „British Open” nav bijusi kopš 1990.gada.

Pēdējās izmaiņas , 22.07.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē