Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Čempionu kausi Broderam un Jansonei

Visi lielie kāpumi un kritumi cīņā par augstākajām vietām svētdien tika atstāti pagātnē, un Latvijas Amatieru čempionāta noslēguma kārtā līderi tikai vēl jo vairāk nostiprinājās vadošajās pozīcijās. Kungu konkurencē savu prestižāko uzvaru līdzšinējā karjerā guva Kārlis Broders, bet dāmām čempiones kauss otro reizi nonāca Lauras Jansones rokās.

Gluži bez intrigas noslēguma kārta jau nebija. Dienas sākumā Brodera pārsvars pār Miku Gavaru bija pieci sitieni, kas pēc četrām bedrītēm pieauga līdz +7. Taču tas vēl neko neizšķīra. Atgūdams sitienu pēc sitiena, Gavars pēc 12.bedrītes atpalika vairs tikai par trim punktiem.

Pie “Ozo Golf” kluba mājai tuvās 13.bedrītes grīna pulcējies krietnais skatītāju pūlītis jau berzēja rokas, cerot uz asāku dueli, un savu sagaidīja. Gan Gavars, gan Broders bumbiņu pielika pavisam tuvu karogam, taču bērdija puts iekrita tikai nākamajam čempionam.

Kā vēlāk jau pēc apbalvošanas ceremonijas atzina Broders, doma uz 13. bedrītes tee bija pagalam vienkārša un skaidra – “tikai ne ūdenī”. Iznākums izrādījās daudz labāks, jo sitiens ar bekspinu izdevies lielisks, un arī puteris nepievīla.

Tas arī iezīmēja lūzumu, kas turpinājās 14.bedrītē, kur Brodera bērdijam Gavars varēja likt pretim tikai divkāršu bugiju. Pārāks pār pretinieku Gavars bija vairs tikai 18.bedrītē, kur ar PAR pret Brodera bugiju samazināja rezultāta starpību līdz viencipara skaitlim.

Broders finišēja ar +8 virs PAR, Gavars ar +17. Dāvis Puksts savu īsto spēli noslēguma kārtā tā arī neatrada, un otrajā deviņniekā arvien turpināja atpalikt no abiem flaita biedriem, līdz beigās apstājās pie +24.

Apsveikumus par stabili aizvadītu turnīru izpelnījās ceturtās vietas ieguvējs Reinholds Pīrāgs, kam pēdējā kārtā izdevās apsteigt Vili Krištopanu. Sešinieku noslēdza vienādu rezultātu sasniegušie Edgars Zālītis un Vitauts Tučkus.

Pēc slimošanas startējusī Jansone pēdējā kārtā nospēlēja ar PAR, summā sasniedzot +5. Krista Puisīte ar +10 bija otrā, bet pērn uzvarējusī Māra Puisīte finišēja 3.vietā ar +15. Labākā no dāmām, kam bez blēdīšanās būtu grūti pierādīt atbilstību juniores statusam, izrādījās 6.vietu guvusī Vineta Ruka.

Tagad gan kungu gan dāmu izlasēs jādomā, ko likt komandā mēneša vidū paredzētajai mačsacīkstei ar Igauniju. Skaidrs, ka čempioni uz Igauniju nebrauks, jo četrām juniorēm jāspēlē Eiropas meiteņu čempionātā, bet Broderam un Kristai Puisītei – junioru “Open” Lielbritānijā. Tā kā komandu kapteiņiem būs jāliek lietā diplomātu talants, lai pārliecinātu svārstīgos un iedrošinātu neticīgos.

Pēc amatieru čempionāta rezultātiem vieta kungu izlasē pienākas Gavaram, Pukstam, Pīrāgam un Krištopanam. Savukārt dāmām nemaz nebūs viegls uzdevums bez spēcīgākajām juniorēm nokomplektēt pilnu un turklāt vēl cīnīties spējīgu komandu.

Pēc trīs dienu turnīra, kas prasīja krietni daudz spēku, pagurušākie var nedaudz atvilkt elpu. Nākamās sacensības būs sestdien Pasaules latviešu “Open” “Ozo Golf Club” un Ģimeņu kausa turnīrs dienu vēlāk “Viesturos”.

Pēdējās izmaiņas , 02.07.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē