Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Amatieru čempionāts stabilos skaitļos

Ar stabilu dalībnieku skaitu sevi piesaka Latvijas Amatieru čempionāts, kas nedēļas nogalē risināsies „Ozo Golf Club”. Smalkāku ciparu cienītāji var konstatēt, ka spēlētāju skaits ir kļuvis mazāks nekā pirms gada, taču faktiski jau turpat ap deviņiem desmitiem dalībnieku vien palicis. Tiesa, pērn tas tika panākts bez junioru izlases spēlētājām, kas piedalījās Eiropas mačos Šveicē.

No handikapa reitinga pirmā desmitnieka golferiem, kas var lepoties ar amatiera statusu un Latvijas pasi, dalībnieku sarakstā pietrūkst tikai Tālivalža Pētersona. Uz visaugstākajām vietām ir gatavi pretendēt visi spēcīgākie juniori, pašreizējos titula īpašniekus Miku Gavaru un Māru Puisīti ieskaitot. Tāpat startam gatavojas arī spēcīgākie no tuvāk nopietniem gadiem stāvošajiem.

Tā kā turnīram ir pieteicies teju divi desmiti dāmu, viņām cīņa par kata pārvarēšanu pēc otrās kārtas būs daudz nopietnāka nekā kungiem. Pēc nolikuma pēdējai kārtai varēs kvalificēsies tikai 12 spēlētājas, tātad nedaudz vairāk par pusi no golferēm, kas spēlēs pirmās divas dienas.

Savukārt kungiem „atbirums” būs tikai 15 procentu apmērā, jo 60 golferiem trešā kārta ir garantēta. Ja vēl ņem vērā, ka ārpus kārtas spēlēšanai trešajā dienā varēs kvalificēties ārpus kārtas startējošie Latvijas ārzemnieki, un dalītu vietu gadījumā kats var arī izstiepties, aiz svītras, iespējams, nākties palikt tikai kādam tabulas paša lejasgala iemītniekam.

Citas rūpes būs līderiem, jo vieta pirmajā četriniekā kungiem automātiski garantēs vietu Latvijas izlasē mačsacīkstei ar Igauniju.

Līdz čempionāta starta laikiem var nokļūt, klikšķinot uz „karstās saites” lapas augšdaļā.

Pēdējās izmaiņas , 28.06.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē