Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

No Salienas uz „Masters”

No handikapa bāzes līmeņa kādu sprīdi attālinājušies golferi rudens sākumā „Saliena Golf” laukumā varēs pacīnīties par tiesībām spēlēt „Masters” turnīrā. Lai arī ne tajā, kur cīnās Tiger Woods un Ernie Els, tomēr „Volkswagen Masters” arī ir pietiekami respektabls starptautisks turnīrs, lai šādu iespēju apsvērtu.

Tos, kuri uzskata, ka juniorus tik un tā nav iespējams apsteigt, ieinteresēs sacensību nolikuma punkts, kas nosaka dalībnieku vecumu. „Volkswagen Masters” var pieteikties no 18 gadu vecuma.

„Volkswagen Masters” ir starptautisks amatieru golfa turnīrs, kur startē gan dāmas, gan kungi. Nopietnas atlases sacensībās ik gadu pulcina tūkstošiem golferu no vairāk nekā 15 pasaules valstīm. Piemēram Apvienotajā Karalistē startam kvalifikācijas pirmajā kārtā uzaicināja 1000 labāko klubu čempionus. Pieteicās aptuveni 500 dalībnieku, kas cīnījās par 60 vakancēm Apvienotās Karalistes „Volkswagen Masters” finālturnīrā. Uz starptautisko finālturnīru sacensību debijas gadā no tiem nokļuva tikai trīs labākie.

„Volkswagen Masters” Latvijas atlases kārta „Saliena Golf” notiks 9. septembrī, un laukuma saimnieki ar šo datumu rēķinās, lai sacensības varētu aizvadīt lielajās 18 bedrītēs. Latvijas kvalifikācija tiks izspēlēta divās handikapu kategorijās (A kategorija 0-18,4 un B kategorija 18,5-26,4). Augstāka handikapa spēlētājiem pieteikties turnīram nav iespējams.

Rīkotāji sagaida, ka starptautiskajā finālturnīrā Dienvidāfrikā no 30.novembra līdz 3.decembrim spēlēs 20 valstu golferi. Starptautiskais „Volkswagen Masters” turnīrs notiek kopš 2004. gada.

Kvalifikācijas uzvarētājam gan jārēķinās, ka izcīnīt var tikai tiesības spēlēt Dienvidāfrikā, bet visi ar to saistītie izdevumi jāsedz būs pašam.

Kā nojautīs katrs, kas redzējis „Saliena Golf” rezultātu kartiņas, „Volkswagen” ir Salienas sadarbības partneris. „Volkswagen” importētājs Baltijas valstīs „Auto Group Baltic” līgumu ar „Saliena Golf” parakstīja 25.maijā. Sadarbības projekta ietvaros plānots organizēt dažāda līmeņa turnīrus, kuros varēs sacensties visu līmeņu un vecumu spēlētāji.

 

Pēdējās izmaiņas , 14.06.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē