Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Baltiņam junioram garais atvaļinājums

Viens no golfa tradīciju aizsācējiem Latvijā Vilnis Baltiņš juniors ir devies ļoti garā atvaļinājumā, no kura atgriezties sola ne agrāk par 2004. gadu. Laikam līdz šim golfa ir bijis par daudz, tādēļ arī sekoja lēmums vienu sezonu atteikties no spēlēšanas, atzina pieredzējušais spēlētājs.

Pagaidām Baltiņš atturas prognozēt, vai būs redzams golfa laukumos nākamgad, sakot, ka to rādīs laiks. Ievērot apņemšanos viņu mudinās arī ar Latvijas golfa veterānu Juri Ozoliņu noslēgtās derības - ja Baltiņš nespēs atturēties no spēlēšanas, un tiks manīts kādā no laukumiem, būs jāšķiras no sava auto. Baltiņš piekritis piedāvātajām derībām, sakot, ka bijis gatavs derēt arī "uz glāzi limonādes", taču Ozoliņš prasījis mašīnu.

Baltiņam nav liegts pilnveidot golfa spēles māku treniņlaukumā, kas pēc derību slēdzēja domām ir darīts ar mērķi viņu kārdināt. Tāda iespēja nepaliks neizmantota, atzina Baltiņš, sakot, ka no Latvijas golfa pasaules pavisam jau nepazudīšot. Tā kā viņš no "Viesturiem" dzīvo tikai piecu minūšu attālumā, Baltiņš paredz, ka kopā ar ģimeni nereti varētu iegriezties kluba mājā uz maltīti, un arī treniņlaukuma iespējas nepalikšot neizmantotas. Nav izslēgta arī viņa parādīšanās kādā no laukumiem skatītāja un līdzjutēja lomā, tātad pārāk tālu no golfa, iespējams, Baltiņš nemaz netiks.

Lai "zārks nepaliktu tukšs", šovasar Baltiņš golfa vietā plāno izvēlēties "pūķošanu", jeb kaitbordu, kurā viņa paziņas ir šīs nodarbes aizsācēji Latvijā. Iespējams, tā būšot arī kāda cita interesanta ar ūdeņiem un ātrumu saistīta aktīva atpūta.

Pirmos pārbaudījumus rakstura stingrībā Baltiņam jau nācies izturēt, kad darījumu partneri piedāvājuši uzspēlēt golfu Spānijā. Taču pagaidām Ozoliņam nav pamata gaidīt mašīnas atslēgas.

Atteikšanos no spēlēšanas nav izraisījusi vilšanās golfā, bet gan sajūta, ka tā ir kļuvis par daudz. "Golfs - tā ir lieliska lieta," atzina Baltiņš. "Vienmēr esmu teicis, ka man patīk spēlēt vienam agri no rīta vai vēlu vakarā. Šī saistība ar dabu nav aprakstāma".

Šķiet nu jau ir lieki piebilst, ka tieši Baltiņš bija tas "Mizuno" 46. numura kurpju īpašnieks, kas piedāvāja izsolē par vienu latu visu savu golfa inventāru. Par nosolītajiem 202 latiem viņš jau ir iegādājies snovborda aprīkojumu, un pagaidām to nenožēlojot...

Pēdējās izmaiņas , 18.01.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē