Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Pasaulē: Sērenstama gatavojas vīriešu USPGA turnīram

Pasaules rangu līdere sievietēm Zviedrijas golfere Annika Sērenstama izteica vēlēšanos piedalīties kādā no USPGA vīriešu turnīriem, un jau pāris dienas vēlāk saņēma ielūgumu startēt Endikotā BC Open.

Katrā USPGA turnīrā 2-4 spēlētāji var piedalīties izņēmuma statusā, un rīkotāji parasti šīs vietas pietaupa sponsoriem. Taču "BC Open" direktors Maiks Normens paziņoja, ka būs pirmais, kas piedāvās vietu turnīrā 32 gadus vecajai Annikai.

"Man patiktu spēlēt ar vīriešiem," sacīja Sērenstama, piebilstot, ka apzinās savu atbildību par LPGA reputāciju. "Es neko nevaru zaudēt, un tas būtu lielisks izaicinājums. Vīrieši pat nespēlējot ar mums domā, ka mēs ar viņiem nevaram konkurēt. Labāk būtu, ja man šādā turnīrā veiktos. Ja arī tā nebūs, nedomāju, ka tas varētu ko mainīt."

Sērenstama 2002. gadā izcīnīja 11 uzvaras sieviešu LPGA turnīros, bet spēkus vīriešu konkurencē viņa varēs izmēģināt 17.-20. jūlijā. Tajā pašā nedēļas nogalē risināsies arī viens no četriem gada nozīmīgākajiem turnīriem British Open. Vēl nedēļu vēlāk USPGA turnīrā Konektikutā vīriešu konkurencē plāno spēlēt arī amerikāniete Sjūzija Veilija.

Pēc Sērenstamas izteiktās vēlmes cīnīties vīriešu konkurencē viņas aģents Marks Šteinbergs pauda pārliecību, ka Anniku pie sevis vēlēsies redzēt ne viena vien turnīra rīkotājs.

Golfs.lv jau rakstīja par 13 gadus veco Mišelu Vī, kas Havaju salās startēja Sony Open vīriešu turnīra kvalifikācijā. Lai gan pamatturnīrā Vī neiekļuva, ierindojoties 41. vietā viņa apsteidza daudzus vīriešus.

Pēdējās izmaiņas , 24.01.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē