Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Golfs.lv padomi

Neilgajā laikā līdz sezonas sākumam golfs.lv plāno pa laikam publicēt īsus padomus, kas varētu palīdzēt golferiem tikt pie labākiem rezultātiem drīzajā sezonas sākumā. Šoreiz par ripināšanu.

Nav vienkāršāka veida kā sajusties bezspēcīgam uz grīna un iedvest pārliecību pretiniekā kā ar nedaudz stumjošu kustību raidīt bumbiņu pa kreisi pārdesmit centimetrus zemāk par bedrīti. Kreiļiem tas nozīmē aizripināt pa labi no mērķa.

Ne bez pamata šādu kļūmi sauc par "garām amatieru pusē", jo tādiem ripinājumiem pat nav cerību uz trāpījumu.

Taču ir vērts ielāgot, ka ripinot tuvāk bedrītes augšējai malai, daudz biežāk bumbiņa iekritīs bedrītē. Par ripinājumā, kas būs pārāk tuvs augšējai malai, joprojām ir cerība, ka pareizā ātrumā ripojoša bumbiņa tik un tā no bedrītes malas iekritīs iekšā. Analoģiskā situācijā gar bedrītes apakšējo malu ripojoša bumbiņa nekad tajā neiekritīs.

Ir vienkārša un efektīva sistēma, kas ripināšanā ļauj panākt lielāku trāpījumu procentu.

Neatkarīgi no tā, vai ripinājuma ceļā grīna virsmas lauzieni ir vērsti pa labi vai pa kreisi, lielākas cerības uz precīzu ripinājumu būs gadījumā, ja bumbiņa būs raidīta uz bedrītes augšpusi, dēvētu arī par "pro" pusi.

Pēc šīs tehnikas teorijas bumbiņai, kas ripo uz bedrītes apakšējo malu ir minimālas vai pat nekādas izredzes uz iekrišanu tajā.

Lai nenāktos redzēt bumbiņu ripojam uz bedrītes apakšējo malu, būtiska nozīme ir prasmei lasīt grīnu, taču korekcijas var ieviest arī vienkāršas korekcijas bumbiņas un roku izvietojumā sitienā.

Ja grīna lauzums ir vērsts pa kreisi, stājā bumbiņai jābūt nedaudz atvirzītai atpakaļ, bet rokām vairāk vērstām uz priekšu. Jau lauziens ir pretējā virzienā, tad jāievieš pretējas korekcijas - bumbiņa stājā nedaudz uz priekšu, bet rokas atvirzītas atpakaļ.

Pēdējās izmaiņas , 27.01.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē