Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Pasaulē: Elsa ceturtā uzvara pēc kārtas izgaist uz pēdējā grīna

Ērnija Elsa centienus ar ceturto uzvaru pēc kārtas turpināt izcili veiksmīgo gada sākumu sabojāja ķīnietis Čangs Ļjans Vejs, par vienu sitienu apsteidzot Dienvidāfrikas golferi un ieņemot pirmo vietu Singapūras "Caltex Masters" turnīrā.

Pasaules ranga otrā numura īpašnieks Elss vēl līdz 18. bedrītei bija drošs pretendents uz uzvaru, taču pēdējā izsitienā raidīja bumbiņu kokos, un pēc neveiksmes uz grīna favorītam nācās samierināties ar bugiju. Pirms pēdējās bedrītes Elsam vēl bija viena sitiena pārsvars pār ķīnieti, kas pēc riskantas izspēles maču spēja noslēgt ar bērdiju.

Čangs kļuva par pirmo Ķīnas golferi, kas jelkad uzvarējis Eiropas PGA tūres kalendārā iekļautās sacensībās, bet Elsam Singapūrā nācās samierināties ar otro vietu.

Pamatīgā karstumā notikušajā sacīkstē bijušais šķēpmetējs Čangs spēja līdz pat cīņas beigām saglabāt vēsu prātu, un ceturto sacensību dienu noslēgt ar 70 sitieniem, kas ir -2 zem PAR. Četru dienu summā uzvarētāja rezultāts bija 278 sitieni. Elss pēdējā dienā savāca 73 sitienus, kas summā veidoja 279 sitienus.

Cerības uz pārspēli Elsam zuda uz pēdējā grīna, kad viņš nespēja raidīt bumbiņu bedrītē no nepilnu divu metru attāluma. Vēlāk Elss skaidroja, ka juties labi spēlē no izsitiena vietas līdz grīnam, taču ripināšanā viņam nav veicies. "Ripināšanas ritms uz grīniem atkal bija nojucis. Līdz grīniem izdevāt tikt ātrāk nekā iepriekš, taču, acīmredzot, traucēja arī karstums. Pēc 15. bedrītes tās bija mokas, lai tiktu līdz galam," sacīja Elss. "Mana problēma šodien bija nespēja izprast grīnus. Skaidrs, ka ir rūgti zaudēt šādā veidā, taču tā ir bijis jau iepriekš, un kaut kad tā būs arī nākotnē".

Elss decembrī Dienvidāfrikā uzvarēja "Sun City Challenge", paliekot nepārspēts arī šīgada pirmajos divos turnīros.

Pēdējās izmaiņas , 28.01.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē