Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

"Sporta avīze" raksta par Gulbi

Plašāku vietu golfam jaunākajā numurā ir atvēlējusi "Sporta avīze", aprakstot līdz šim veiksmīgākās latviešu izcelsmes spēlētājas Natālijas Gulbes gaitas aiz okeāna.

Panākumi LPGA golfa laukumos nav sagrozījuši galvu 20. dzimšanas dienu nosvinējušajai amerikānietei, kas joprojām atsaucīgi dala autogrāfus līdzjutējiem. Nejauša saslimšana ar salmonelozi 2002. gada sezonas noslēgumā neļāva Gulbei saņemt gada labākās jaunpienācējas balvu, taču neveiksmīgais sezonas noslēgums viņai neliedza tik un tā gozēties spožā masu mediju un fanu uzmanības saulītē.

2003. gada sezonā Gulbe plāno piedalīties 26 LPGA turnīros, kas ir par trim mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Mazāko turnīru skaitu pievilcīgā meitene sola kompensēt ar labākiem rezultātiem pārējās sacensībās. Turklāt viņa ir izvirzījusi sev mērķi iekļūt ASV izlasē startam Solheima kausa izcīņā, kas ir analogs turnīrs vīriešu Raidera kausam.

Februāra beigās Gulbis dosies uz Austrāliju, kur Sidnejā piedalīsies duelī ar Betu Baueri, kas aizvadītās sezonas noslēgumā pamanījās viņai atņemt "Rookie of the Year" balvu.

Gulbe, ko drosmīgākie golfa apskatnieki jau salīdzina ar rangu līderi Anniku Sērenstamu, ik dienu trenējas līdz sešām stundām. Piecas dienas nedēļā viņa arī svīst trenažieru zālē un nodarbojas ar aerobiku. Pirms pāris gadiem Gulbe uzsāka sadarbību ar treneri Baču Harmonu, kas trenē arī spožāko golfa zvaigzni Taigeru Vudu. Ar Harmona palīdzību Gulbe cer uzlabot vēzienu, lai varētu labi spēlēt arī 30 un 40 gadu vecumā.

Harmons ir atzinīgi izteicies par Gulbes potenciālu, sakot, ka tagad viņai galvenais uzdevums būs gūt pārliecību par sevi un savu spēli.

Gulbes holividiskais izskats - slaidais augums, zilās acis un blondie mati, nodrošina arī lielas iespējas sponsoru līgumu slēgšanā, taču pati golfere apzinās risku, kas ar to ir saistīts. "Izklaide būs kaut kas tāds, ko atļaušos tikai no golfa brīvajā laikā. Mans aicinājums ir golfs," paziņoja Gulbe.

Turpmāk "Sporta avīze" sola arī interviju ar Gulbi, kurā viņa stāstīs par savu latvisko izcelsmi un nākotnes plāniem.

Pēdējās izmaiņas , 11.02.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē