Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Gulbe vēlētos pārstāvēt Latviju

Pēc kopumā veiksmīgi nospēlētās sezonas Natālija Gulbis aizvadītajā gadā bija otrā labākā jaunpienācēja LPGA. Sarunā ar Sporta avīzi golfere pauda vēlmi nākotnē pārstāvēt Latviju, bet vēl aktīvāk interesi par pavalstniecības iegūšanu paudis viņas tēvs Jānis (Džons) Gulbis.

"Es ar lielāko prieku pārstāvētu Latviju olimpiskajās spēlēs un jebkurās citās sacensībās citur pasaulē. Es patiešām ceru, ka tā notiks," teica Gulbe. "Būtu fantastiski apmeklēt Latviju, un es labprāt tur piedalītos golfa popularizēšanā."

Latviskā kultūra un tradīcijas Gulbju ģimenē joprojām ir ļoti svarīgas, un viņu draugu lokā ir daudz latviešu, ar kuriem kopā tiek pavadīts brīvais laiks. Taču daudz brīvā laika 20 gadus vecajai Natālijai neatliekot, jo visa viņas dzīve ir pakārtota golfam. Lēmumu pamest Arizonas universitāti un pāriet profesionāļos Gulbe skaidroja ar vēlmi pārbaudīt savu spēli nākamajā līmenī, konkurējot ar profesionālēm. Lēmumu reiz kļūt par profesionālu golfa spēlētāju Natālija pieņēmusi 14 gadu vecumā, kad kļuva par jaunāko golferi, kas kvalificējusies LPGA turnīram. Rekordu viņa saglabāja līdz 2002. gadam, kad par jaunāko kļuva Mišela  Vī.

Aizvadītajā sezonā Gulbi atbalstījuši arī Ziemeļamerikas masu mediji, kas nav rakstījuši neko aizskarošu vai nepatiesu. Preses uzmanība Gulbei netraucē, un viņa golfu salīdzina ar teātri, kur katram skatītājam ir savs iecienīts aktieris. "Svarīgi ir pasniegt sevi tā, lai cilvēkiem būtu interesanti," atzina jaunā spēlētāja.

Gulbe arī nemēģināja novelt vainu par neiegūto LPGA gada labākās debitantes titulu uz sezonas beigās piedzīvoto slimību. Viņa atzina, ka titula ieguvēja Beta Bauere spēlēja labāk un stabilāk, bet pašas sniegumā ir bijis vairāk kāpumu un kritumu. Pirmā LPGA sezona vairāk noderējusi laukumu un LPGA sabiedrības iepazīšanai, kā arī pieredzes krāšanai. "Esmu darījusi visu iespējamo, lai šosezon kritumu manā spēlē būtu daudz mazāk. Nevaru vien sagaidīt, kad varēšu sākt spēlēt," sacīja Gulbe.

Amerikā Gulbe ir populāra golfere, un laikraksta Chicago Sun Times veidotajā 50 sportistu sarakstā, kuriem 2003.gadā derētu pievērst īpašu uzmanību, viņa ir ierindota 29. vietā, apsteidzot F-1 pilotu Huanu Pablo Montoiju, NHL hokejistu Džeromu Iginlu, pasaules rangu līderi tenisā Leitonu Hjūitu un futbola zvaigznes Ronaldo un Deividu Bekhemu.

Gulbes lielākais panākums līdz šim ir divos LPGA turnīros dalītā piektā vieta, bet aizvadītajā sezonā viņa golfa laukumos nopelnīja
257 310 dolārus.

Natālijas tēvs Jānis Gulbis 1947.gadā dzima pārvietoto personu nometnē Vācijā un kopš pārcelšanās 1951.gadā uz Ameriku vēl joprojām nav pieņēmis ASV pilsonību. Tēvs meitai ir treneris, menedžeris un palīgs sadzīvisku problēmu risināšanā.

"Esmu dzimis latvietis un tāds esmu palicis vienmēr. Neviens man to neatņems un neizmainīs," pauda J.Gulbis. "Esmu centies
latviskā garā arī audzināt Natāliju, un viņa pret to ir noskaņota ļoti pozitīvi. Natālijai būtu ļoti nozīmīgi pārstāvēt Latviju - viņa
vēlas būt latviete."

Pēdējās izmaiņas , 18.02.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē