Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Funkcionāri spriež par golfa olimpisko nākotni

Nav sagaidāms, ka olimpiskajās spēlēs varētu parādīties papildus sporta veidi, taču Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidenta Žaka Roges līdzšinējie izteikumi liecina, ka golferiem varētu būt labas izredzes nākotnē cīnīties arī par olimpiskajām godalgām. Roge uzskata, ka olimpisko spēļu programma ir jāmaina, ņemot vērā gadu gaitā mainījušās sabiedrības intereses.

Pēc SOK līdera teiktā ir skaidrs, ka golfs var ieņemt tikai kāda cita sporta veida vietu. Roge nevēlas olimpiskajās spēlēs redzēt vairāk par pašreizējiem 28 sporta veidiem, taču SOK prezidents optimistiski vērtēja golfa izredzes. "Esmu ticies ar atbildīgajām golfa amatpersonām. Visi ir ieinteresēti redzēt šo sporta veidu olimpiskajās spēlēs," Rogi citēja Vācijas prese. "Mēs apspriedām arī kalendāru. Tā nav problēma. Golferiem sacensībām ir nepieciešamas tikai četras dienas, tādēļ pilnīgi pietiks, ja viņi spēļu vietā būs nedēļu."

SOK par vadošo golfa organizāciju atzīst Pasaules amatieru golfa padomi (WAGC), kuras līdzpriekšēdētājs Pīters Dousons jau ir informēts par iespējamo olimpisko sacensību sistēmu. SOK atbalstītu vīriešu un sieviešu turnīrus, kuros pa 50 golferiem izspēlētu 72 bedrītes.

Spēlētāju izvēlē noteicošais būtu pasaules rangs, un katru valsti nevarētu pārstāvēt vairāk par diviem spēlētājiem. Tā kā šāda sistēma drīz vien novestu pie saraksta beigām, WAGC būtu tiesības uzaicināt golferus no šajā sporta veidā mazāk zināmām valstīm.

Ne tik atsaucīgi ideju piedalīties olimpiskajās spēlēs uztver profesionālie golferi. Pasaules ranga otrais numurs dienvidāfrikānis Ērnijs Elss ir skaidri paziņojis, ka olimpiskās spēles viņu neinteresē. Līdzīgās domās ir ziemeļīrs Darens Klārks, sakot, ka profesionāļi tāpat pietiekami izceļojas pa pasauli, un pēdējais, kas viņiem ir vajadzīgs, ir olimpiskās spēles. Profesionāļiem olimpiskās spēles visdrīzāk arī trāpīsies nelāgā laikā - starp British Open un PGA čempionātu.

Par olimpisko spēļu programmu atbildīgā SOK komisija šovasar sliecās atbalstīt golfa un regbija iekļaušanu olimpiādē, taču ar nosacījumu, ja startēs spēcīgākie. Taču pagājušā gada novembrī SOK neizdevās pieņemt lēmumu par softbola, beisbola un modernās pieccīņas svītrošanu no 2004. gada olimpisko spēļu programmas. Spriešana par izmaiņām olimpisko spēļu sporta veidos turpināsies nākamgad paredzētajiem sportistu startiem Atēnās.

Skaidrs, ka televīzijas intereses ir svētas, un Taigera Vuda garantēto reitingu labad SOK varbūt arī izšķirtos no spēļu programmas izdzēst kādu mazāk populāru sporta veidu. Vuds atzinīgi vērtēja ideju iekļaut golfu olimpiskajās spēlēs, sakot, ka tik sena un populāra spēle to noteikti ir pelnījusi, taču nekomentēja iespēju pašam kļūt par olimpieti. Vuda aģents Marks Šteinbergs atzīst, ka vēl ir daudz par agru spriest par plāniem 2008. gadam.

Pēdējās izmaiņas , 19.02.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē