Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Mazjānis iesniedz atlūgumu

Ļoti iespējams, ka sezonas sākumu Latvijas golferi sagaidīs bez Latvijas golfa federācijas (LGF) ģenerālsekretāra, jo līdzšinējais amata pildītājs Normunds Mazjānis ir iesniedzis atlūgumu. Par Mazjāņa atlūguma pieņemšanu būs jāspriež LGF pilnsapulcei, kas paredzēta 11. martā. Atkāpšanās iemeslus Mazjānis golfs.lv nevēlējās komentēt.

Taču aiziešana no ģenerālsekretāra amata nenozīmē aiziešanu no golfa, sacīja Mazjānis. Viņš arī turpmāk plāno golfu ne tikai spēlēt, bet arī joprojām iesaistīties golfa sabiedriskajās aktivitātēs.

LGF praktiskā vadīšana līdz ar Mazjāņa atlūgumu ir kļuvusi par federācijas ģenerālsekretāra vietnieka Ilgvara Imšas pienākumu.

Imša norādīja, ka sniegt komentārus par Mazjāņa aiziešanu ir vēl ir pāragri, jo LGF pilnsapulce vēl nav akceptējusi pašreizējā ģenerālsekretāra pilnvaru nolikšanu. Vērtējot līdzšinējo Mazjāņa darbību, Imša norādīja, ka "ir izdarīti darbi un līdz galam neizdarīti darbi". LGF arī turpmāk labprāt izmantotu Mazjāņa pieredzi un piesaistītu viņu dažādu projektu realizēšanā. Dabīga rotācija golfam nāks par labu, jo darbā tiks iesaistīti cilvēki ar jaunu pieredzi, kas papildinās līdz šim apgūto, sacīja Imša, piebilstot, ka Mazjāņa aiziešana no amata nevarētu negatīvi ietekmēt golfu Latvijā.

Arī LGF valdes loceklis Mareks Nemme atzina, ka vēl ir grūti spriest par iespējamajām izmaiņām Latvijas golfā Mazjāņa aiziešanas gadījumā. Mazjānis federācijā darbojās ļoti aktīvi, un ir atraktīva persona, bet par viņa aiziešanas iespējamajām pozitīvajām un negatīvajām pusēm varēšot spriest pēc viņa pēcteča darbības.

LGF ģenerālsekretāra amatā pieredzi guvušais Vilnis Baltiņš juniors uzskata, ka ir pienācis laiks mainīt federācijas vadības sistēmu. Viņaprāt, ģenerālsekretāram būtu jākļūst par klasisku izpildamatpersonu, kas uzklausa LGF valdes rīkojumus un nodrošina to izpildīšanu. Pašlaik federācija varot atļauties algot ģenerālsekretāru - kādu jaunu cilvēku, kas mācās ekonomiku vai tiesību zinātnes, un vēlas dzīvē ko sasniegt. Par labāko ģenerālsekretāru, kas pildītu federācijas uzdevumus, Baltiņš nosauca Arturu Krukovu kā lielāko golfa fanātiķi Latvijā.

Variantu, ka ģenerālsekretāra amatu pārņemtu Imša, Baltiņš nosauca par nederīgu, jo Imša nespēšot pieņemt situāciju, ka federācija viņam regulāri dotu virkni uzdevumu. To, kas ir darbs sabiedriskā amatā, var saprast tikai tad, kad pats tam pieķeras klāt, sacīja Baltiņš, piebilstot, ka pats nekādos sabiedriskos amatos labprātīgi vairs neiesaistīsies. Darbs tikai šķietami ir vienkāršs, turklāt labi padarītus darbus pilnīgi loģiski neviens nepamana.

Sabiedriskas organizācijas vadīšana ir nežēlīga nodarbošanās, jo jāpaveic ļoti daudz, lai tiktu pieciests amatā, stāstīja Baltiņš. Kritiku nākas saņemt jebkurā gadījumā, taču, neko nedarot, attīstība pati no sevis Latvijas golfā neturpināsies. Personai, kas pārņems Mazjāņa amatu, būs jāpierāda uz ko tā ir spējīga, un jau sezonas gaitā kļūs skaidrs, ko pārmaiņas būs nesušas.

Iespējams, Mazjāņa atkāpšanos ir izraisījusi meitiņas piedzimšana, jo bērna audzināšana ir smagākais sabiedriskais pienākums, sprieda Baltiņš. Taču, ja izrādīšoties, ka kāds speciāli ir radījis Mazjāņa atkāpšanās situāciju, un pats nespēj labi strādāt, tad "vainīgajam būs jāsaturas".

Vilšanos par Mazjāņa iespējamo aiziešanu pauda Valdis Liepiņš, sakot, ka līdz ar to vismaz uz vienu gadu attīstība Latvijas golfā būs nobremzēta. Nav tā, ka Mazjānis būtu neaizvietojams, taču viņa darbības laikā golfs attīstījās, lai gan, saprotams, vienmēr gribas, lai tas notiktu vēl ātrāk, sprieda Liepiņš. Tagad jaunu ģenerālsekretāru LGF varētu saņemt vasaras vidū, un līdz ar to līdzšinējās iestrādes būs vējā, jo jaunajam ģenerālsekretāram vajadzēs gadu, lai iejustos darbā, un tas būs sāpīgs periods Latvijas golfam, prognozēja Liepiņš.

Ja Mazjānis ir izlēmis pamest ģenerālsekretāra amatu, iespējams, būtu lietderīgi viņam šosezon vēl vadīt federāciju. Tādējādi golfa sabiedrība iegūtu laiku jaunas kandidatūras noteikšanai un varētu laicīgi sagatavoties pārmaiņām, teica Liepiņš. Tā kā ģenerālsekretāra amats praktiski ir vienīgais, kura īpašniekam federācijā ir nemitīgi jāstrādā, Mazjāņa aiziešana varot pārtraukt iestrādātās saites ar sponsoriem.

Pēdējās izmaiņas , 24.02.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē